20 Ноември, 2016 03:16 1 879 0

Доктор продължи да лекува и след смъртта си

Д-р Тонка Камбуров е първият лекар от Велики Преслав, образован в чужбина, разказва в. "Труд". Родена е тук, но не е практикувала в родината си, не е имала възможност да помага на местните хора.

След смъртта й в Канада обаче, това се случва. В завещанието на сърцатата дама фигурира родното място и 75 000 канадски долара за жителите на Велики Преслав. Волята на дарителката била 50 000 долара да послужат на местната болница, а останалите на библиотеката. И тя се изпълнява.

Това лято парите постъпиха по сметката на община Велики Преслав, а ръководствата на двете институции трябваше да предложат как най-разумно да бъдат вложени.

През октомври в общинската болница започна да се монтира нова модерна техника за лечение. Управителят д-р Иван Димитров с право е много щастлив – признава, че вече започва четвърта година на ръководен пост, но нова техника малката болница не е могла да си позволи, като изключим ремонт на рентгена и скенера, платен от общината. Неочакваният жест се равнява на 66 хил.лв., похарчени рационално. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА