26 Ноември, 2016 09:37 1 243 0

БТЛ беше сред иноваторите на Конференцията по спортна медицина

  • спорт-
  • медицина-
  • конференция
БТЛ беше сред иноваторите на Конференцията по спортна медицина - 1

БТЛ Индъстрийз взе участие в 14-та Конференция по спортна медицина, която се проведе на 21 ноември в София. Домакин на събитието бе конферентната зала на спа-комплекс "Царско село", като организаторите се бяха постарали всичко да мине като по вода.

Безспорно най-голям интерес сред участниците на форума предизвика щанда на БТЛ и това се дължи на иновативната техника, която компанията представи. Тя отдавна се е доказала като ценен помощник в спортната медицина.

Освен на тазгодишната Олимпиадав Рио, на която някои от медалистите се довериха на БТЛ за успешното си представяне и подготовка, по време на европейското първенство, футболистите на националните отбори на Португалия и Чехия също избрахауредите на компанията за бързо възстановяване след контузии и за провеждане на неинвазивни облекчаващи терапии.БТЛ беше сред иноваторите на Конференцията по спортна медицина

Сред уредите на БТЛ, с които гостите на конференцията имаха възможността да се запознаят, бяха виокотехнологичните High Intensity Laser, Shockwave и TR-Therapy, които помагат за по-бързо възстановяване след травми. Те се отличават с мигновен и мощен обезболяващ ефект, който дава възможност на спортистите бързо да се излекуват преди предстоящи състезания. Именно заради това тези уреди са неизменна част от съвременната спортна медицина.

CPMotion - апаратът за пасивно раздвижване на долен крайник на БТЛ, също бе представен в "Царско село". Той се използва по време на възстановителния период след оперативни интервенции или счупвания.

Д-р Силвия Паскалева - експерт по рехабилитационна и физикална медицина, пък успя да спечели вниманието и интереса на гостите със своята лекция на тема: „Генетичните тестове – ключът към спортни постижения".

Участие в конференцията взеха лекарите на националните отбори по футбол на България, лекарите консултанти на олимпийските отбори на България, клубните лекари от Първа, Втора и Трета лига, както и специалисти по спортна травматология и рехабилитация. Така конференцията се превърна в събитие от национално значение, което ще окаже своето влияние в бъдещото развитие на българската спортна медицина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА