Last news in Fakti

1 Декември, 2016 10:20 4 519 5

7 шокиращи истини за суперинтелигентните

  • интелигентни хора-
  • мързеливи-
  • псуват-
  • рискове-
  • котки

Има хора, които са много по-умни от други. Понякога нивата на особено висока интелигентност не са очевидни, но според учените това е съвкупност от умения на мозъка да възприема повече информация, да притежава капацитет за логика, разбиране, самосъзнание, творчество и т. н.

Предполага се, че високоинтелигентните хора са и по-високообразовани. Смята се, че те имат потенциал да се справят с трудните математически проблеми и да създават устройства, с които да обогатят света.

Но в действителност, някои от характеристиките на високата интелигентност не са особено позитивни, твърдят изследователите.

Сайтът tialoto.bg предлага списък със 7 шокиращи черти на супер интелигентните хора, които не са за завиждане:

1. Те често страдат от психични заболявания

Във филма „Красив ум“ главният герой е брилянтен математик, но има шизофрения. Връзката между психичното заболяване и интелигентността е висока, твърдят изследователите. Много талантливи умове в историята – като Едгар Алън По, Джаксън Полък и Ейми Уайнхаус са имали биполярно разстройство. Често твърде интелигентните хора развиват различни мании.

2. Те употребяват ругатни

Много суперинтелигентни хора ругаят, кълнат и псуват. В много по-голяма степен от по-малко умните си връстници, например.

3. Те поемат рискове

Според скорошно финландско проучване лицата, които са отворени към нови предизвикателства и които не се страхуват да поемат рискове, са по-интелигентни. Изследването установява, че хората, които вземат по-рискови решения по време на изпитания, имат повече бяло мозъчно вещество.

4. Те са мързеливи

Според едно проучване от Университета във Флорида умните хора са по-мързеливи, защото мозъкът им непрекъснато работи и те имат нужда от повече физическа почивка.

5. Те са склонни към безпокойство

Едно проучване на „SUNY Downstate Medical Center“ в Ню Йорк откри, че хората с тревожност имат по-високи нива на I.Q. (коефициент на интелигентност) отколкото тези, които не страдат от тревожност. Те постоянно се притесняват и все обмислят различни резултати за ситуациите, в които попадат. Освен това тези хора имат критично и абстрактно мислене.

6. Те обичат котки

Изследователи от Университета Карол са установили, че любителите на котки се справят по-добре на тестовете за интелигентност, отколкото любителите на кучета.

7. Те често са атеисти

Според 35 научни изследвания хората, които притежават по-натуралистичен възглед за света като цяло са склонни да бъдат по-интелигентни от хората, които са религиозни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 smolata

    5 1 Отговор
    Преклонете се пред ума ми маймуни - Аз! съм мързелив за 3 села....
  • 2 дани

    5 2 Отговор
    нямам шизофрения, не псувам, не поемам големи рискове, работлива съм, спокойна, мразя котки, но съм атеист... Значи ли това, че съм 1/7 интелигентна?

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "дани":

    Ъхъ ...
  • 4 джими

    0 2 Отговор
    има нещо вярно - по последни изследвания IQ 142 и от изброените неща май само уж не съм перко и не обичам особено котки.
  • 5 Кака Гинка

    0 0 Отговор
    "Те употребяват ругатни" - по този показател ние сме една от най-умните нации,може би само сърбите са преди нас.Ама що така не ни личи...