Last news in Fakti

5 Декември, 2016 00:16 2 935 3

Учени потвърдиха силата на джинджифила

  • учени-
  • джинджифила-
  • рак

Проучване на Щатския университет в Джорджия е установило, че джинджифила намаля размера на тумор на простата с 65%.

Освен това, подправката намалявала възпалението и доставя антиоксиданти на тялото. Оказва се, че той може да е до 10 хиляди пъти по-ефективен от химиотерапия (виж ТУК)

Проучването публикувано в PLoS показва, че съставката 6-шогаол, която се намира в джинджифила, може да е по-добра от химиотерапията в убиване на ракови клетки. Въпросното нещо е ефективно дори срещу ракови стволови клетки, които са известни като майчини. Те са само 1 до 2% от тумора, но са адски трудни за унищожаване.

Освен това, 6-шогаол не закача здравите клетки, което химиотерапията прави. Дори новото раково лекарство Таксол не е толкова силно, Сам по себе с 6-шоагола е 10 хиляди пъти по-силен.

Куркумата също е виждана като един сериозен борец срещу рака. Явно нейният братовчед джинджифила не изостава по-назад.

Разбира се, още много проучвания предстоят, но тези тестове показват, че вървим в правилната посока към лека срещу рак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаман

    2 2 Отговор
    След прочитането на тази статия още 10 лелки ще отложат лечението си до последния момент, като част от тях ще си заминат, тъй като ще са се усетили твърде късно.
  • 2 Гост

    8 0 Отговор
    Лелките нямат простати но по принцип си прав
  • 3 Ник

    4 1 Отговор
    Дано някой ден намерят лек срещу това ужасяващо заболяване