Last news in Fakti

5 Декември, 2016 10:24 1 322 0

Джана Нанини с концерт в НДК

  • джана нанини

„Едно италианско лято“ ще звучи за първи път в България

Джана Нанини, за която целият свят научи, когато с Едоардо Бенато изпълниха химна на Световното по футбол през 1990 г. – “Un'estate italiana / Едно италианско лято”, идва за първи път в България. На 26 април 2017 година грандамата на италианския рок ще отвори вратите на зала 1 на НДК за всички свои фенове в България и ще изнесе почти 3 часов концерт, който ще включва само най-големите хитове от всички 26 албума.

Джана Нанини е родена на 14 юни 1956 г. в Сиена, Италия. Учи пиано в Лука, а след това и Композиция в Милано. През 1994 завършва Философия в Университета в Сиена. Година по-късно участва в протест, организиран от Грийнпийс пред френското посолство в Рим срещу решението на френското правителство да провежда ядрени опити в Муруроа. Преживява 2 тежки аборта, но в крайна сметка ражда, когато е на цели 57 години – „Майчинството е нещо божествено, дава ти невероятни сили, повдига духа ти и предишните проблеми изведнъж ти изглеждат нищожни“ – споделя Джана.

Въпреки грижите за дъщеричката си, италианската звезда и за миг не спира да работи – „Имам късмет, че домът ми се намира до студиото и винаги има кой да наглежда Пенелопе, когато работя.“ - обяснява звездата, за която папа Бенедикт XVI признава, че е любимата му изпълнителка наред с Ерос Рамацоти.

Билетите тръгват в продажба на 7-ми декември и могат да бъдат закупени в OMV, The Mall, билетен център НДК и мрежата на Eventim в цялата страна на цени от 40 до 100 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА