12 Декември, 2016 20:24 1 080 0

Четвърти обвиняем по делото за бартера с ваксините

  • ваксини-
  • турция-
  • износ
Четвърти обвиняем по делото за бартера с ваксините - 1

Четвърти обвиняем има от днес по досъдебното производство за ваксините,дарение между България и Турция, съобщи БНТ.

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на д-р Юлиана Ценкова - началник "Качествен контрол" на държавната фирма "Бул Био".

Тя е обвинена в преправяне на официален документ, с който е заминала една от партидите на 5-те милиона дози БЦЖ ваксини за Турция.

Досега прокуратурата повдигна три обвинения на здравния министър в оставка Петър Москов - две длъжностни престъпления и едно престъпление за безстопанственост.

Две обвинения получи и неговия заместник Адам Персенски за това, че е улеснил министъра. И двамата са с мярка за неотклонение "подписка".

В края на ноември премиерът Бойко Борисов и членове на правителството в оставка бяха разпитани за скандала с ваксините от Турция.

Припомняме, че вносител на решението за одобряване на бартера е премиерът Бойко Борисов, а не здравният министър Петър Москов. Причината е, че само министър-председателят може да предлага "решения на подпис".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА