14 Декември, 2016 22:25 1 540 0

Митрополит Калиник е в реанимация

  • калиник-
  • болница-
  • операция

Тежка операция на корема претърпя Врачанският митрополит Калиник. Само навременната намеса на лекарите спасила духовника от перитонит. За щастие не се стигнало до заболяването, което в напреднал процес може да е смъртоносно. Това обяви директорът на Правителствена болница д-р Любомир Спасов, цитиран от "България днес".

Хирургическата интервенция е минала успешно, но Калиник е в тежко състояние и прогнози за бъдещото му състояние и бързината на възстановяване все още не могат да се дадат.

"Намира се в реанимацията. В съзнание е, но състоянието му продължава да бъде тежко. Едва след няколко дни ще имаме по-голяма категоричност в прогнозите. Най-вероятно Коледа и Нова година пациентът ще прекара в болницата. Но ако възстановяването му върви по-бързо, може да бъде изписан и по-рано", разказа специалистът.

До перитонит най-често води възпаление на апандисита, и то в случаите, когато правилната диагноза се забави и се допусне възпалението да се разпространи. Това са над половината от случаите.

Другата най-често срещана възможност е възпаление на жлъчния мехур и панкреаса - холецистит и панкреатит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА