Last news in Fakti

25 Декември, 2016 05:44 2 356 2

7 нетрадиционни коледния ястия

  • коледни-
  • ястия-
  • 7

В света има много различни вкусове

Коледа е най-хубавото време в годината, а коледната трапеза едно от най-чаканите удоволствия. В различните страни обаче имат различни разбирания за празнична гощавка, някои от които може да звучат доста нетрадиционни за родния вкус. За това и ви предлагаме

За това и ви представяме 7 от най-нестандартните коледни ястия по света.
Пържен шаран

В Полша и някои други държави в Източна Европа коледната вечеря традиционно трябва да включва пържен шаран.

Страстите на Янсон.

В Швеция обичат морски дарове и коледната вечеря няма как да се мине без такива.

Това ястие представлява комбинация от картофи, лук, аншоа и цаца. С този микс се създава огретен, напомнящ ти на океана.

Путо бумбонг

Това е класически празничен десерт във Филипините. Той представлява направата на тесто от микс между лилави картофи и сладък ориз. След това комбинацията се вари в листа от бамбук. След като се свари, десертът се поръсва с настърган кокос и захар.

Осолена риба

В Бразилия е наистина много важно да имаш осолена риба за празниците. Толкова е важно, че дори се налага внос от Европа. Най-често тя се поднася с печени картофи, пипер и чесън.

Скариди

В Австралия на 25-ти декември е лято. За това и там по празниците предпочитат морски дарове. Скаридите са много често срещани на празничната трапеза.

Овча глава.

Норвежците са известни със своите тежки храни. По празниците те не правят изключение. В класическата рецепта, те сервират овча глава, гарнирана с колбаси, картофи и пюре. Главата първо се осолява и опушва, преди да се свари.

Традиционно тя се консумира с тежък алкохол. Това е храна за хора със здрави стомаси.

Холодец.

Руснаците са близки до нас като народ, но имат някои рецепти, които определено ни изглеждат странно. Такава например е холодец, което е традиционно ястие за Коледа.

Ястието се състои от свинско, говеждо или пилешко место. Месото е разположено в желеобразен бульон. Всяко семейство има свой вариант на рецептата. Вариантите включват различни видове меса и подправки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КЕВОЧ

    0 1 Отговор
    Росенчо захър се пише с (А).
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.