Last news in Fakti

26 Декември, 2016 20:32 929 1

Близначки проплакаха във Варна навръх Коледа

  • варна-
  • бебета
Близначки проплакаха във Варна навръх Коледа - 1

Близначки посрещнаха първи Коледа в АГ-болницата във Варна, съобщиха от лечебното заведение. Момиченцата са се родили в 2.45 ч. с тегло 2480 и 2490 грама.

Щастливата майка се казва Виолета и е от Варна, уточниха от болницата. Така се затвърждава традицията през тази година за бум на многоплодните бременности, като повечето новородени са заченати по естествен път.

До Коледа те са 23, сред които са три случая на тризнаци, а 20 са близнаците.

Навръх празника в 10.15 часа майка е станала и 14-годишна тийнейджърка, която е родила момиченце с тегло 1750 г.

На 24 декември са се родили четири бебета, като в 1.20 часа варненка е родила момченце с тегло 3150 грама, в 7.40 ч. се е родило отново момче с тегло 3120 г с майка от Девня, а в 9.20 ч. 47-годишна майка е родила момиченце с тегло 4150 грама.

На Бъдни вечер в 21.25 часа на бял свят се е появило и момченце (3500 грама), като майката е 28-годишна варненка.

Всички новородени и майките им се чувстват добре за радост на дежурните екипи и близките си, коментира главната акушерка на АГ-болницата Светла Радева.

Няма раждания в родилното в Окръжна болница „Света Анна” във Варна, съобщи Радио Варна, като цитира дежурния от лечебното заведение. Вчера е имало едно раждане - 24-годишната Емилия за първи път е станала майка.

1600 бебета са се родили от началото на годината в болницата, което е с около 30 новородени повече в сравнение с миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.