Last news in Fakti

4 Януари, 2017 09:12 5 955 1

Крем за ръцете и лицето срещу студа

  • студ-
  • крем

Съветът на дерматолозите е кожата да не се излага незащитена на околната среда през зимата

Преди да се излезе на студа, задължително оголените части - лице и ръце, да се мажат с хидратиращ крем. Това посъветва дерматологът доц. д-р Развигор Дърленски в сутрешния блок на Нова тв

„Симптомите на измръзване са различни. Реакцията към ниската температура напомня таци при изгаряне на кожата. Развива се в няколко фази – в началото има свиване на кръвоносните съдове, което води до избледняване на кожата. След това се получава отток, зачервяване и подуване. При по-тежките случаи могат да се образуват мехури и некрози на кожата”, обясни той.

Именно затова съветът на дерматолозите е кожата да не се излага незащитена на околната среда през зимата, а именно да се използват различни подхранващи кремове. Това намалява вредното действие на студения и сух климат върху кожата. Най-добре е това да се прави преди всяко излизане навън.

„В реакциите на кожата спрямо ниските температури има много митове. Често при нас идват хора и казват, че имат студова алергия. Екземите на ръцете се дължат не на студа, а на сухия континентален климат, който имаме в България”, поясни още доц. Дърленски.

„Българите обичат да третират измръзналите зони на кожата с алкохол. Той обаче води до допълнително разширяване на кръвоносните съдове и задълбочава измръзването. Нужно е постепенно затопляне”, посъветва дерматологът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жена

    0 0 Отговор
    използва се мазен крем през зимата