5 Януари, 2017 09:00 2 117 1

Как с пари се купува щастие

  • щастие-
  • пари-
  • купува-
  • ted-
  • майкъл нортън

„И така, днес искам да говоря за парите и щастието, две неща. за които мнозина от нас мислят много, опитвайки се или да ги спечелят, или да ги увеличат. Всички сме чували фразата „Щастието с пари не се купува”. Е, днес, аз ще ви кажа, че това всъщност не е вярно.”, казва Майкъл Нортън в това видео на TED.

Майкъл Нортън, професор по бизнес администрация в катедрата по маркетинг на Харвард Бизнес Скул, споделя завладяващи изследвания за това как наистина парите могат да купят щастие - когато не ги харчите за себе си. Неговата лекция за TED се базира на проучванията му за това как се чувстваме, когато купуваме и харчим пари.

Чуйте изненадващи данни за многото начини, чрез които про-социалните разходи могат да бъдат от полза за вас, в работата ви или за други хора (разбира се). А също и интересни наблюдения върху това какво се случва с хората, спечелили от лотарията.

Вижте видеото (може да заредите субтитри на български език от иконката долу вдясно, която се визуализира след стартиране на видеото):


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николаки

    0 0 Отговор
    Бъдете щастливи, хора! Харчете парите си за мен!