6 Януари, 2017 00:30 21 376 4

Тайните на мъжкия оргазъм (18+)

  • мъже-
  • оргазъм-
  • еякулация

Ако някой ви попита как бихте определили оргазмите, вероятно ще отговорите, че по време на оргазъм усещате мускулни контракции, повишаване на телесната температура, ускоряване на пулса в съчетание с интензивно дишане. Те започват изгарящо отвътре и завършват еуфорично.

Въпреки че мъжките и женските оргазми се различават, сякаш знаем повече за кулминационния момент на жените и по-малко за този на силния пол. Вижте няколко любопитни факти за мъжките оргазми, споделени от blitz.bg.

Оргазъм и еякулация са две различни неща
Често еякулацията бива бъркана с оргазма. Те не значат едно и също и невинаги се случват по едно и също време. В действителност, някои мъже не еякулират до няколко секунди след оргазъм. Други мъже, които са физически неспособни да еякулират, могат да открият, че те все още са в състояние да достигнат до оргазъм.

Мъжете изпитват по-кратки оргазми
Въпреки че мъжете биха могли да достигат по-често от половинките си до оргазъм, техните оргазми са по-кратки. Женските оргазми могат да траят около 30 секунди, докато мъжките продължават от 5 до максимум 20.

Упражненията на Кегел са подходящи не само за дамите, но и за мъжете. Подобрявайки вашите мускули с упражненията на Кегел, оргазмите ви ще станат по-силни и продължителни.

От една минута до час
След достигане на оргазъм и еякулация мъжете се нуждаят от време за възстановяване. Това време може да бъде от минута до 1 час. Голяма част от времето за възстановяване зависи от фактори като възраст, здравословен начин на живот, употреба на алкохол и наркотици и т. н.

За да достигне до оргазъм, един мъж се нуждае обикновено от около 20 до 100 тласъка.

Мъжете също достигат до множествени оргазми
Въпреки че множествените оргазми обикновено се свързват с женското сексуално преживяване, мъжете също могат да достигнат до множествени оргазми без да се стига до еякулация.

Как да получим множествен оргазъм и да забавим еякулацията
Всичко е въпрос на техника и практика. В продължение на хиляди години мъжете са практикували изкуството на множествените оргазми с помощта на тантри и други техники за сексуална мощ.

Оргазмът започва в мозъка, а еякулацията е рефлекс на гръбначния мозък.

Когато мъжът еякулира, той обикновено секретира 3-6 куб. см сперма, а в редки случаи и до 10 куб. сантиметра. Въпреки че някои мъже не могат да достигнат до оргазъм, броят на жените, които имат същото състояние е много по-голям. Но пък мъжете са склонни да имат преждевременна еякулация.

Има три основни дисфункции, свързани с еякулацията:
1) Преждевременната еякулация: еякулацията настъпва преди проникването или много скоро след това.
2) Забавена еякулация след оргазъм, често може и да не настъпи.
3) ретроградна еякулация: спермата се връща обратно в пикочния мехур, докато мъжът изпитва оргазъм.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитри Макариченко

    4 1 Отговор
    Браво Вени, пак къртиш със статия за оргазми - тоя път мъжки! Усмивката ми къдрава тя, ща изпапкам...
  • 2 гощо

    3 2 Отговор
    Венче крайно време е да ми разкажеш на уше някой такива неща?!?!
  • 3 Антон

    2 2 Отговор
    Я,оставете Венелинчето да пиши.Толкова ли сте го закъсали бре момци.Няма да е впечатлите таз кака,но има начи от излизане на положението.

    Хей ръчички,Хей ги две те ме слушкат найййй-добре,едната пипа другата,аааа пък двете пишлето.
  • 4 Грую

    4 0 Отговор
    Забелязал съм, че някои жени като усетят как приливната вълна нахлува в тях и си свиват влагалището, което удължава с 2-3 секунди еякулацията, което удължава мъжкото удоволствие - но не всички за съжаление го правят, около 30-40% по моите наблюдения.