9 Януари, 2017 18:00 5 895 0

Времето в утробата предопределя целия ни живот

  • бебе-
  • бременност-
  • утроба-
  • развитие-
  • учене

Кога започваме да учим? Преди да сме се родили!

В тази лекция на TED Ани Мърфи Пол, учен и писател, говори за ново изследване, което показва колко много научаваме още в утробата - от ритъма на нашия роден език до това кои ще бъдат любимите ни храни, след като се родим.

Ани Мърфи Пол изследва как животът в утробата оформя кои ще станем. До каква степен условията в утробата повлияват на нашите индивидуални характеристики? Това е въпросът, с който се занимава една сравнително нова област на изследвания, както и какви са последиците от влиянията извън матката по време на бременност и могат ли те да оформят физическото, умственото и дори емоционално благополучие на развиващото се бебе за целия му живот.

Писателката Ани Мърфи Павел в своята книга Origins (Произход), предполага, че съществува много по-динамично взаимодействие между майката и плода, отколкото обикновено се признава, и разкрива, че времето преди раждането е от толкова решаващо значение за развитието на човек, колкото и периодът в ранна детска възраст.

Вижте видеото (може да заредите субтитри на български език от иконката долу вдясно, която се визуализира след стартиране на видеото):


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА