13 Януари, 2017 00:30, обновена 24 Юли, 2022 15:04 23 562 12

Колко секс месечно правят щастливите двойки?

  • секс-
  • честота-
  • двойка
Колко секс месечно правят щастливите двойки? - 1
Снимка: Shutterstock

Даваме си сметка, че животът без секс би бил вреден, особено когато сме обвързани. Тук идва въпросът - колко често трябва да прави секс една двойка, за да е щастлива? Разбира се, не всичко се свежда до сношението, но то е важна част от съществуването на една връзка, пише beu.bg.

Може би някои си мислят, че не количеството, а качеството има значение. Оказва се обаче, че не е точно така. Изследване, в което са участвали омъжени жени, доказва, че количеството в случая има голямо значение. Тези от тях, които са твърдели, че са нещастни в брака си, правели любов 3-4 пъти на месец. А тези, които са твърдели, че са щастливи го правели поне 11 пъти на месец.

Според автора на изследването, психиатъра М. Гари Нюман, той самият бил изненадан, че жените искали по-чести сексуални контакти. Всъщност това има своето психологическо обяснение- прекарването на повече време под завивките заедно с любимия човек, прави връзката по-силна. Това е време, когато не само може да си доставят удоволствие, но и да се почувстват по-близки.

Това важи с особена сила при по-дълги връзки. Първоначалната страст в секса намалява за около две години и това дава отражение на цялостната връзка. След тези две години партньорите трябва да полагат усилия да поддържат огъня. Особено когато заживеете заедно и имате деца, погълнати от всекидневните ангажименти, често оставяте секса на заден план. Именно тук е важно да се замислите и да полагате усилия да разпалвате страстта отново и отново, за да не изгасне.

Според сексолозите е важно да се отделя време за секс. Не става дума да конкретизирате дата и час, просто да се отдавате на желанията си винаги, когато можете и да внасяте разнообразие в сексуалния си живот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васичка Атанасова

    9 3 Отговор
    Вени неизчерпаема си
  • 2 Люлин

    38 4 Отговор
    Я си плющим всеки ден-ако жената не дава,отивам уж да пием бира в кварталната кръчма....-а реално съм при съседката.И те така нит минава живото-в бира и плющене...
  • 3 гощо

    15 1 Отговор
    Прави са Венче!!! Гаранционият срок е две години!!!!! После ......
  • 4 mediator37

    21 10 Отговор
    Някои дето в леглото са като торби и след 10-тия път ми омръзват и любовта ми към тях изчезва, не е въпрос на 2 години, а на брой пъти. Други, които се праскат с вдъхновение и страст, пак ми омръзват но след 50-60 пъти и търсим нещо друго, ако ще и умрял лемур да е, ама да е различно. Никакви две години.
    А пък ние също им омръзваме.
  • 5 Dean

    1 14 Отговор
    Pravia sex koga mi padne i skogo mi padne nezavisimo ot miastoto
  • 6 Дедо ПОП

    9 4 Отговор
    Язе моем секи ден ...ама не сакам ...оти сум инат ! ))))))
  • 7 БУДА

    5 3 Отговор
    И Я НЕ ЗНАМ КАК Е , НО И ТАКА НЕ Е !
  • 8 Баш Гост

    14 4 Отговор
    Какво му е толкова хубавото, да ръчкаш на жената карантията с часове и после да си щастлив?
  • 9 Дедо

    15 2 Отговор
    Едно време на секса му викахме е...не.И много много не сме броили защото можехме да броим до 100.
  • 10 ДЪДИТС

    13 3 Отговор
    И къде са тези жени ,които по-често искат секс !!!
    аз такава жена не съм срещал

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "ДЪДИТС":

    На магистралата !
  • 12 Ники

    1 0 Отговор
    Аз редовно си ч.кам, но освен жената(с нея по рядко) с една колежка сме запалили такъв огън че,направо и изкъртвам п.тката от секс..