14 Януари, 2017 04:28 929 0

Д-р Кунчев: Без диети по време на грип

  • грип-
  • диети

Тази година има две особености - ранно начало и голям интензитет. Грипът избърза с близо месец и второ - такива нива на заболеваемост не съм виждал от десетина години. В някои райони като Благоевград, Монтана, Стара Загора се получиха по 600-700 болни на 10 000 души. Това за един стохиляден град означава по 7-8 хиляди, които боледуват по едно и също време. Това е много внушителна и притеснителна цифра, отбелязва д-р Кунчев в интервю за в. „Стандарт”.

Епидемията е в разгара си и това се вижда и по търсенето на медицинска помощ, има огромни опашки пред кабинетите на общопрактикуващите лекари, както и за антивирусни препарати в аптеките. До края на януари грипът ще засегне вероятно над 20 до 25 % от населението, което е огромна бройка за България. Това са над милион души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА