18 Януари, 2017 14:39 1 675 0

Кой е ключът към повече щастие и успех? (ВИДЕО)

  • сън-
  • щастие-
  • успех-
  • работоспособност-
  • ted-
  • ариана хъфингтън
Кой е ключът към повече щастие и успех? (ВИДЕО) - 1

Най-добрият начин за възстановяване на организма е почивката и по-скоро добрият дълбок сън. Последните проучвания сочат, че 2/3 от хората над 30-годишна възраст страдат от проблеми със съня. Това се отразява на тяхното физическо, умствено и емоционално състояние. Възстановителният сън винаги дава прекрасен тонус и енергия, която прави човек щастлив и работоспособен.

Липсата на сън е свързана с повишеното ниво на стрес, високото кръвно налягане и пониженото функициониране на мозъка. Следователно и представянето ви в работата е застрашено от това.

В тази кратка лекция за TED, Ариана Хъфингтън споделя своята проста идея, която обаче е ключът към други много по-големи: силата на здравия сън през нощта. Вместо да се хвалим с липсата на сън, тя ни подканя да затворим очите си и да видим цялата картина: можем да открием пътя към повишаване на производителността и щастието си и към вземането на по-интелигентни решения, само като се наспиваме добре.

Вижте видеото (може да заредите субтитри на български език от иконката долу вдясно, която се визуализира след стартиране на видеото):


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА