23 Януари, 2017 02:00 1 689 0

Храни, които съдържат отрицателен брой калории

  • храни-
  • отрицателен-
  • калории

Съществуват храни, които съдържат толкова малко калории, че необходимата енергия за усвояването им, е по-голяма от енергийното им съдържание. Представяме ви списък с част от най-популярните от тях:

1. Карфиол – 31 калории на 100 грама

Карфиолът е изключително богат на витамини, спомага за здравето на сърцето и подобрява функцията на бъбреците. Помага за подобряването на паметта.

2. Ябълки – 52 калории на 100 грама

Стимулират производството на слюнка и намаляват риска от кариеси. Фибрите, съдържащи се в тях, спомагат за предотвратяването на камъни в жлъчката.

3. Краставици – 10 калории на 100 грама

Краставиците са богати на витамин К, В, С, магнезий. Намаляват риска от хронични заболявания, защото съдържат полифеноли и други съединения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА