Last news in Fakti

23 Януари, 2017 15:00 2 767 5

Защо има толкова малко жени президенти

  • жена-
  • шеф-
  • лидер-
  • президент-
  • права
Защо има толкова малко жени президенти - 1
Снимка: Shutterstock

Успешната жена лидер умее да пренася в работната среда способността си да подхранва и поддържа лоялност, доверие и отдаденост, както го прави в семейството. Всички сме виждали примери за екипи, които застават зад своя водач, защото вярват в него. Способният лидер може да вдъхновява подобни действия, като създава у своите служители удовлетворение от по-усърдния труд и приноса за общия успех. Именно това умение за създаване на чувство за семейство и традиции в света на бизнеса носи победи.

В тази лекция за TED главният оперативен директор на Facebook, Шерил Сандберг, разглежда въпроса защо процентът на жените, достигнали до върха на своите професии, е по-малък от този на мъжете — и предлага 3 полезни съвета за жени, целящи се към директорски позиции.

"Статистиката в историята показва съвсем ясно: От 190 държавни глави - девет са жени. От всички хора в парламентите по света, 13 % са жени. В корпоративния сектор, жените на върха, с директорски позиции, места на бордове - не повече от 15 -16 %," обяснява Сандберг и поставя въпроса:

"Как ще поправим това? Как да променим тези числа на върха?"

"Аз имам две деца - 5-годишен син и 2-годишна дъщеря. Искам синът ми да има избор дали да допринесе напълно на работното място или вкъщи, но искам и дъщеря ми да има избор - не само да бъде успешна, но да бъде харесвана за нейните постижения." завършва тя.

Вижте видеото (може да заредите субтитри на български език от иконката долу вдясно, която се визуализира след стартиране на видеото):


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон Антонио

    6 0 Отговор
    Ако направите статия със снимки за жената горе на снимката ще оберете повече овации отколкото разпуснатите мекотели които обикновено показвате в еротичните статии, само мутричките на прехода обичаха разпуснати и разглезени п...ври
  • 2 Petar st

    1 3 Отговор
    Нема щото там нещата стават тегави..лапкането и трескането на 2ма 3ма дедковци за да се качиш на панамера и да станеш шефка в фирмичка е като мравка сравнено с лапкането и трескането с още 100 дедковци и чичковци за да станеш президнт.и сичко това как да го направиш като в училище си била пъпчлива зубърка
  • 3 YAMAHA

    2 0 Отговор
    Красива жена!
  • 4 BMW

    0 2 Отговор
    Заради черния триъгалник от снимката с който мислят жените.
  • 5 Пушек

    2 0 Отговор
    Лелеее този бермудски триъгълник