Last news in Fakti

24 Януари, 2017 20:00, обновена 28 Януари, 2021 13:27 3 514 0

10 изненадващи истории за любовта

  • любов-
  • история-
  • случка-
  • топ 10-
  • връзка-
  • куче

Тези разкази връщат вярата в любовта

10 изненадващи истории за любовта - 1
Снимка: Shutterstock

Понякога животът ни представя истории и ситуации, за които холивудските продуценти не могат дори да си мечтаят. Комичен, непредвидим, трагичен, двусмислен – животът е толкова разнообразен. Но каквото и да се случи, винаги има място за любов, добрина, щастие и чудеса.

Подбрахме на 10 силни истории от живота, които ще уцелят директно в сърцата ви.

1. Днес, два дни след погребението на половинката ми, получих букет цветя, които той е поръчал за мен през изминалата седмица. Към тях имаше и картичка: „Дори и ракът да победи, искам да знаеш, че ти си момичето на мечтите ми.“

2. Днес спечелих дело, в което инвестирах ужасно много време. Преди 14 месеца открих, че съседът ми редовно малтретира и пребива кучето си. Така че, го отвлякох, за което и бях арестуван. Похарчих много пари по делото, но днес, когато се събудих и почувствах топлината на рошавия ми приятел в краката ми, знаех, че си е струвало.

3. Дъщеря ми се прибра от училище и ме попита къде може да научи езика на глухонемите. Попитах я защо иска да го направи, а тя ми отговори, че в училището и има глухонямо дете, което говори само чрез знаци и то няма с кого да си говори.

4. Днес по погрешка изпратих съобщение на баща ми вместо на съпруга ми, което гласеше просто: „Обичам те.“. Няколко минути по-късно получих и отговор: „Аз също те обичам. Татко.“ Това ме докосна толкова много. Толкова рядко си казваме такива неща един на друг.

5. В нашето училище, както във всяко друго, има едно момиче, което е по-популярно от останалите. Тя е изключително красива и интелигентна и момчетата биха направили всичко, за да привлекат вниманието и. Но тя прекарва цялото си време с едно единствено момче – брат и, които е аутист.

6. Аз и дядо ми разглеждахме разни стари снимки, когато се натъкнахме на стара снимка, на която той и баба ми са на парти и танцуват заедно. Баба беше починала преди няколко години. Той си сложи ръката на рамото ми и ми каза: „Винаги помни, че независимо, че нещо не продължава вечно, това не означава, че не си е струвало.“

7. Работих като консултант. Моята работа беше да уча хората как да отглеждат деца до 15 годишна възраст. Един ден се срещнах случайно с дете, с което бях работил. С него се работеше трудно, ядосваше се и се сърдеше лесно. Един път му нарисувах картинка на Супермен и написах на гърба как супергероите никога не се отказват и накрая винаги побеждават. Малкото момче днес е пожарникар и спасява животите на хората. Говорихме си около половин час преди да се разделим. На тръгване той отвори портфейла си и извади от там картинката на Супермен, която беше пазил през всичките тези години.

8. Болен съм от диабет. Преди две години майка ми почина и аз осинових котка, която се казваше Кит. Наскоро се събудих посред нощ, а Кит беше седнал в краката ми и мяукаше. Никога преди не го бях чувал да прави това толкова силно и настойчиво. Станах и започнах да се оглеждам какъв може да е проблемът. Извендъж се почувствах много отслабен. Измерих нивата на глюкоза в кръвта ми с апарата и установих, че тя е паднала до 53, когато нормалното ниво на глюкоза в кръвта ми трябва да е от 70 до 120. По-късно в болницата докторите ми казаха, че ако Кит не ме беше събудил, може би никога повече нямаше да се събудя.

9. Голямо улично куче ме следваше от метрото почти до входната врата на апартамента ми. Бях започнала да се притеснявам. Тогава изведнъж един мъж изскочи срещу мен, държейки нож и ми каза да му дам портмонето си. Преди да реагирам по какъвто и да е начин, кучето вече беше скочило отгоре му. Той изтърва ножа и хукна да бяга. Сега съм в безопасност вкъщи и всичко е благодарение на уличното куче.

10. Наскоро, отидох до книжарница с книги втора ръка и си купих книгата, която като дете бяха откраднали от мен. Толкова се изненадах, когато я отворих и видях, че това беше същата книга. На първата страница беше написано името ми и посвещение от дядо ми, което той беше написал, когато ми я подари. То гласеше: „Надявам се след много, много години тази книга да попадне в ръцете ти и да я прочетеш отново.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА