Last news in Fakti

25 Януари, 2017 10:00 4 200 0

Не се преструвай, че обичаш някого

  • съвет-
  • поука-
  • любов-
  • обич-
  • реч

Най-важните житейски принципи, които всички трябва да знаем

Не се преструвай, че обичаш някого - 1
Снимка: Shutterstock

Текстът, датиращ от 1927 г., може да бъде прочетен на стената на черквата „Свети Павел“ в Балтимор, САЩ.

Минавай спокойно през шума и забързаните тълпи и си спомни какво спокойствие носи тишината.

Поддържай добри отношения с хората, но не прекланяй глава. Изказвай мнението си тихо и ясно и слушай другите, дори глупавите и невежите – те също имат какво да кажат.

Избягвай шумни и груби хора – те са досада за духа. Ако се сравняваш с другите, може да станеш суетен или безмилостен; защото винаги ще има по-големи и по-малки личности от теб. Радвай се на постиженията и на плановете си.

Инвестирай в занаята си, колкото и скромен да е – това е едно истинско богатство, като се имат предвид колко непостоянна е съдбата. Бъди предпазлив в работата си, защото светът е пълен с измамници. Но нека това не затваря очите ти за доброто, много са хората, които се борят в името на по-висши идеали и затова в живота си непрекъснато срещаме герои.

Бъди себе си и преди всичко не се преструвай, че обичаш някого. Не се отнасяй цинично към любовта, защото въпреки скуката и разочарованията, тя е вечна като тревата.

Приемай с благодарност мъдростта на годините, като оставяш младостта да си отиде с изящество. Подхранвай силата на духа си, за да те опази при нещастие. Но не унивай от трудности, които сами си измисляш. Много от страховете ни се раждат от умора и самота. Спазвай дисциплина на благоразумие и бъди снизходителен към себе си.

Ти си дете на Вселената, както дърветата и звездите, и имаш право да бъдеш тук. И независимо дали го разбираш, знай, че Вселената следва своя правилен път.

Ето защо бъди в хармония с Бога, независимо как изглежда той в представите ти.

Въпреки всички усилия и стремежи, родени в шумния водовъртеж на живота, живей с мир в душата си.

С цялата си суета, с всичките си трудности и разбити мечти, светът все пак е чудесен.

Радвай се.

Опитай се да бъдеш щастлив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА