28 Януари, 2017 11:00 4 057 1

Домашен омекотител без химикали

  • омекотител-
  • токсини-
  • домашен-
  • оцет
Домашен омекотител без химикали - 1
Снимка: Shutterstock

Рекламите на омекотители представят продукта като нещо, което носи комфорт, свежест и мекота. Но, истината е, че повечето омекотители съдържат дълъг списък от токсини и химикали, които могат да влязат в тялото през кожата и при вдишване, което води до най-различни здравословни проблеми, особено за малките деца.

Съществува един прост метод да омекотите и ароматизирате прането без да се тровите: добавяне на оцет в изплакването. Той много добре омекотява водата и не позволява да се задържат остатъци от перилен препарат в пералнята и по облеклото. Рецептата за домашен омекотител може да се подобри, и не само ще направи дрехите ви по-меки, но също така ще им придаде свеж аромат.

Особено подходящо е да го използвате при пране на детски дрехи, бельо или дрехи за хора с чувствителна кожа. Много по-добре е да си го приготвите сами, отколкото да купувате скъпи препарати, пълни с химия, от магазина.

Необходими продукти:

Бутилка оцет 9 %
Стрък мента (лавандула, розмарин)

Приготвяне:

Сложете ментата (избраната ароматна билка) в буркан, накълцана на ситно като каша.
Изсипете оцета при ментата (билката). Покрийте и оставете да престои в продължение на 24 часа.
Прецедете през сито.
Ароматният оцет изсипете в бутилка с капачка.

Начин на употреба:

С всяко пране в пералнята в отделението за препарат при изплакване (или за омекотител) добавяйте 1/3 чаша ароматизиран оцет. Дрехите ви ще бъдат изключително меки и свежи и ще ухаят прекрасно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    1 1 Отговор
    Сега да му добавят и вкус и става ИДЕАЛЕН за руския пазар!