Last news in Fakti

4 Февруари, 2017 00:17 1 661 0

Мразите определени звуци? Това може да е притеснителен знак

  • мисофония-
  • здраве-
  • раздразнителност-
  • звуци-
  • хранене-
  • аномалия
Мразите определени звуци? Това може да е притеснителен знак - 1
Снимка: shutterstock

Хората, които имат непоносимост към определени звуци – на които другите не обръщат внимание – могат да страдат от неврологична аномалия, съобщи Sky News.

Мисофонията е състояние, при което човек реагира гневно и негативно на звуци, на които повечето хора дори не обръщат внимание. Примери са звуците при хранене и дори щракването на писалка.

Учени от Нюкасълския университет посочиха, че при чуването на определени звуци някои хора изпитват непоносимост и раздразнение.

Мисофонията повишава сърдечния ритъм, а много често страдащият от нея се дистанцира от другите хора, което може да доведе до други негативни последици като депресия.

Експертите от университета посочиха, че на това състояние трябва да се гледа сериозно. Страдаща жена от мисофония им е споделила, че още на 8-годишна възраст е започнала да се храни сама в стаята си, защото не понасяла звуците, издавани от нейното семейство на вечеря.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА