6 Февруари, 2017 01:30 1 378 5

Как да се преборим с хълцането?

  • хълцането-
  • заболяване-
  • вода

Хълцането без съмнение е нещо доста неприятно и дразнещо. Общо взето, то представлява неволево съкращение на диафрагмалния мускул.

Обичайно, то не е нищо повече от моментен дискомфорт, но ако продължи повече от 3 часа, може да причини сериозни болки в корема или да бъде признак на заболяване.

Ето и няколко лесни трика, с които да спрете това неприятното изживяване:

1. Лимонов сок – той съкращава мускулите и облекчава дискомфорта

2. Черен пипер – смелете 3-4 зрънца и вдишайте. Ще провокирате кихане, чрез което ще прочистите дихателната система и ще премахнете хълцането.

3. Вода – това е най-популярният, но често най-неефективния метод, тъй като хората не го използват правилно. Изпийте 4-5 глътки, добре е водата да е по-топла, за да може мускулите да се отпуснат. Може също да направите гаргара с цел спиране на усещането


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 облекчава дискомфорта

    5 0 Отговор
    Пускате си любими песни + 4х50гр. концентрат и няма да се усетите, кога сте почнали да пеете без да хълцате!
  • 2 Донмутци

    2 0 Отговор
    Посочените методи не работят! Ако наистина искате да спрете хълцането: парче хляб,поръсено обилно със сол. Дъвче се продължитено,без да се преглъща. След малко хълцането изчезва.
  • 3 Грую

    2 0 Отговор
    Хълцането го неутрализирам за няколко секунди чрез принудително уригване, като по този начин изравнявам налягането, но за целта трябва да можете да го правите, като ученик станах специалист в тази област.
  • 4 от компанията

    0 0 Отговор
    издирвасе Емил с багера в района на витиня
  • 5 Лъчо

    0 0 Отговор
    Има и по-ефективна резепта и не скъпа против хълцането... Вземате една бутилка Мастика, малко газ за горене и купувате парче ГМО сланина. Сядате пред телевизора и чакате новините... Отпивате за загрявка от мастиката и гледате съсредоточено сланината... дето и котката не я яде... като започнат новините си намазвате гърлото на три пъти с газ... А като чуете проектопредложенията на политиците, изведнъж се издрайфате върху масата.- И цялото ви хълцане изфирясва... Направо се уригвате от изумление.... След което прескарвате половин час да миете и чистете хола, и след като си легнете повече хълцане не се появява... Гарантирано от опита! С Мастика сме по-силни! Градим чист хол! Уригването враг на народа!