10 Февруари, 2017 16:31 3 749 0

Перфектната вечеря за 30 минути

  • фритата-
  • омлет-
  • италианска кухня

Пъстра фритата

Перфектната вечеря за 30 минути - 1
Снимка: Shutterstock

Фритата е ястие от италианската кухня и е нещо средно между омлет и запеканка, консумира се по всяко време – за закуска, обяд и вечеря. Според традиционната рецепта ястието първо се готви на тиган, а после се прехвърля за няколко минути във фурната, но може да изберете само единия вариант. Ето и рецептата:

Необходими продукти:

3 яйца

1 червена чушка

2-3 печурки

няколко маслини

подправки по избор - босилек, риган, черен пипер, сол

30-40 гр. шунка/филе или друго месо по избор

1/2 кофичка кисело мляко

30 гр. сирене по избор

Приготвяне

Нарежете всички продукти на дребно. Разбийте яйцата с киселото мляко и добавете нарязаните продукти. Овкусете с посочените подправки или с други по желание. Изсипете в тавичка и изпечете за около 20-25 минути на около 220 градуса или докато фритатата придобие приятна коричка. Поднесете веднага с няколко лъжици кисело мляко по желание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА