11 Февруари, 2017 11:00 4 624 0

Провали се преди да успееш

Как провалът може да ни изстреля нагоре

Провали се преди да успееш - 1

Всяко зло за добро! Всички знаем тази мъдра мисъл. Когато загубиш работата си обаче, ти е доста трудно да повярваш, че са те изритали за добро.

Уволнението се оказало наистина повратен момент в кариерата на множество известни и богати личности в момента. Вместо да се отчаят, те го приели като възможност да разкрият истинския си потенциал.

Тук хвърляме поглед върху някои от най-известните личности, които са били уволнени, преди да попаднат в светлината на прожекторите.
Вижте за кого уволнението се оказва неподозиран успех:

Елвис Пресли
Днес Елвис Пресли е известен като краля на рока, но по пътя към успеха той се е сблъскал с доста пречки. След един от първите му концерти в Нашвил продуцентът на събитието го посъветвал да се върне в Мемфис и да продължи със старото си занимание като шофьор на камион. За щастие, Елвис не го послушал, а продължил да прави музика.

Уолт Дисни
През 1919 Уолт Дисни е уволнен от популярен щатски вестник. Според издателя му начинаещият карикатурист нямал „достатъчно въображение и добри идеи”. Това не е последният неуспех на Дисни. Той купува анимационното студио Laugh-O-Gram, което скоро фалира. Тогава той решава да се насочи към нещо по-печелившо – Холивуд. Той и брат му се преместват в Калифорния и започват да продуцират анимационни филми.

Джоан Роулинг
Джоан Роулинг работила като секретарка за лондонския офис на Amnesty International, но мечтаела да стане писател. Тайно пишела истории на компютъра си и мечтаела да напише книга за тийнейджъра магьосник на име Хари Потър. На шефовете й им писнало и я съкратили. Обезщетението, което получавала, й помогнало да се издържа известно време, след което Роулинг решила окончателно да се фокусира върху писането. Днес тя притежава огромно състояние и една от най-успешните писателки на всички времена.

Мадона
Когато Мадона напуснала колежа и се преместила в Ню Йорк в търсене на слава, тя нямала никакви пари. Започнала работа в Dunkin Donuts на Таймс Скуеър, но не издържала и ден. След като опръскала клиент с желе, мениджърите й я уволнили. Материалното момиче обиколило още няколко заведения за бързо хранене като сервитьорка, преди да й се отдаде шанс да излезе на сцената през 1979.

Анна Уинтор
Главната редакторка на Vogue започнала кариерата си като младши редактор в Harper's Bazaar. Редакторът Тони Мазала не харесал стила й и я уволнил само след 9 месеца. Тя възприела уволнението като урок и не изневерила на стила си. Уинтор препоръчва на всеки да бъде уволнен в даден момент. След като напуска Harper's Bazaar тя става редактор във Viva.

Опра Уинфри
Опра Уинфри започва като водеща на вечерните новини, но представяла историите твърде емоционално. Продуцентът на емисията я свалил от новините. Като компенсация й предложил да води дневно шоу. Уинфри била съкрушена първоначално. Смятала преместването за стъпка назад. Шоуто й „Хората говорят" обаче станало голям хит. Успехът помогнал на Опра да намери истинското си призвание.

Майкъл Блумбърг
Майкъл Блумбърг бил партньор в инвестиционна банка Salomon Brothers. През 1998 компанията им е купена от днешната Citigroup. Блумбърг бил уволнен, но получил солидно обезщетение. Той използвал сумата, за да стартира собствена финансова компания. Днес той е 18-ият най-богат човек в САЩ и вече бивш кмет на Ню Йорк.

Робърт Редфорд
Като тийнейджър Редфорд изкарвал пари като общ работник за Standard Oil. Шефът му обаче го хванал да спи в работно време. Вместо да го уволни, той го преместил в друг отдел. Там обаче Редфорд продължил да прави гафове и бил освободен. Уволнението му го окуражило да започне да преследва мечтите си. Записал се в колеж в Колорадо, след което се преместил в Ню Йорк, където станал актьор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА