Last news in Fakti

17 Февруари, 2017 11:20 5 183 0

Ето какво са работили известните преди славата и богатството

Дипломата не е автоматичен ключ към мечтаната кариера

Ето какво са работили известните преди славата и богатството - 1

Първата година след завършването на университета за някои късметлии е начало на бляскава кариера и път към успех, а за други е време на разочарования и отчаяние. Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск основава първата си компания, малко след като се дипломира.

Първоначалните несполуки и трудности не винаги са фактор за провал в живота. Да погледнем например Айнщайн. В продължение на две години след завършването си той няма никаква работа. Вижте какви са първите крачки след университета и на няколко други успели хора.

Стивън Кинг се дипломира като учител, но не може да си намери работа по професията. Вместо това работи в обществена пералня в Мейн и от време на време продава кратки разкази на едно мъжко списание. По един от тези разкази заснемат филм 20 години по-късно.

След дипломирането си Ангела Меркел получава място в Централния институт за физична химия на Академията на науките в Берлин, където работи в отдел теоретична химия.

Опра Уинфри напуска Тенеси, още преди да се дипломира, за да води новинарски емисия в Балтимор.

Две години след завършването си Алберт Айнщайн няма никаква работа, главно заради липсата на препоръки от преподавателите. Професорите не адмирирали неговите редовни отсъствия.

Малко след като завършва Wellesley University, Хилъри Клинтън прекарва лятото като мияч на чинии в Mt. McKinley National Park и работник във фабрика за сьомга в Аляска.

Шерил Сандберг започва работа като асистент на своя ментор (професорът по икономика Лари Съмърс) в Световната банка, където той става главен икономист, малко след дипломирането й.

Основателят на BuzzFeed Джона Перети започва работа като начален учител в Ню Орлеанс.

Още от дете Карлос Слим получава уроци по инвестиране от бащата си. Започва да инвестира на борсата едва 12-годишен. След завършване на колежа продължава по този път и започва работа като инвестиционен брокер.

Настоящият главен изпълнителен директор на General Motors – Мари Бара, още преди дипломирането си работела за автогиганта. След като завършва General Motors Institute през 1985, започва работа като инженер в един от заводите.

Илон Мъск записва докторантура по приложна физика в Stanford, но два дни след това напуска с идеята да започне собствен бизнес в интернет. Малко след това, заедно със своя брат, основава първата си компания - Zip2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА