19 Февруари, 2017 08:13 1 923 0

Грижа за кожата през бременността

  • бременност-
  • кожа-
  • грижа-
  • стрии-
  • витамини
Грижа за кожата през бременността - 1
Снимка: Shutterstock

Бременността е период, в които настъпват много промени в кожата на жената. По-високата концентрация на женски полови хормони по принцип влияе добре на кожата, прави я по-еластична, чиста, сияйна, но, за съжаление, има и негативни ефекти.

През тези девет месеца кожата става по-чувствителна и лесно раздразнима, става по-суха от обичайното, което налага използването на специални средства за грижа за кожата.Предлагаме ви няколко важни съвета, които трябва да следвате, за да имате хубава кожа, докато очаквате вашето бебе:

Витамини за бременни

Витамините за бременни са необходими не само за тялото ви, но също така за кожата и косата ви, дори и да се храните пълноценно и балансирано. Най-важен от витамините е витамин С. Използвайте серум с витамин C, който не само помага за производството на колаген - протеинът във вашата кожа, който й придава еластичност, но също така предпазва клетките от свободните радикали и вредата на UV лъчите.

Слънцезащитен крем

Вашата кожа произвежда повече меланин, отколкото обикновено, благодарение на променливите хормони. Това причинява хиперпигментация, особено около челото и бузите. За да я избегнете, задължително използвайте минерален слънцезащитен крем, и винаги носете шапка и слънчеви очила.

Хидратиране

Добрата хидратация ще ви помогне да намалите появата на стрии и да се справите с неприятните сърбежи и дискомфорт. Използвайте продукти с натурални масла от кокос, жожоба, какао, шеа или витамин Е.

ВАЖНО: Имайте предвид, че всичко, което нанасяте върху кожата си, може да бъде абсорбирано от кръвта и да повлияе на бебето, дори в най-ранните етапи на бременността. Не използвайте козметични средстава, които съдържат ретинол, бензоил пероксид (обикновено в продуктите против акне), формалдехид (в лаковете за нокти) и алуминий (в дезодорантите).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА