20 Февруари, 2017 10:13 8 569 0

Изваяно тяло само с едно упражнение

  • клекове-
  • мускули-
  • калории-
  • ползи
Изваяно тяло само с едно упражнение - 1
Снимка: Shutterstock

Клековете са едни от най-добрите упражнения за цялото тяло. Ако правите клекове 3-4 пъти седмично, ще оформите мускулите на цялото си тяло, ще изгорите мазнините и ще отслабнете. Ето всички ползи за тялото от клековете:

1. Отслабване

Клековете горят калории, докато трупате мускулна маса. За всеки половин килограм допълнителна мускулна маса тялото ви изгаря 50-70 калории на ден.

2. Изграждане на мускули в цялото тяло

Клековете стягат не само дупето и краката, но и помагат за растежа на мускулите в цялото тяло. Те подобряват силата на горната и долната част на тялото.

3. Подобряване на стойката

Мускулите, които стягате, докато правите клекове, ще ви помогнат да стоите и да ходите по-изправени. Те укрепват мускулите на гърба и помагат за предотвратяване на болките в гърба, причинени от продължително седене на стол.

4. По-добро храносмилане

Мускулното действие на клековете подобрява потока на течности в тялото ви, подпомага отстраняването на отпадъци и доставката на храна до всички части на тялото.

5. Хормонален баланс

Тестостеронът и хормонът на растежа - двата основни хормона, които помагат на тялото ви да се раздели с ненужните мазнини, се изразходват по време на тренировка, а след това се образува ДХЕА (дехидроепиандростерон), който е отговорен за изгарянето на мазнините, изграждането на мускули, подобрение на настроението, сексуалната възбуда и повишаване на имунитета.

Имайки предвид тези неоспорими ползи от клековете, можете да започнете веднага, тъй като те не изискват да отидете на фитнес или да си купувате допълнителна екипировка. Можете да правите клекове по всяко време и навсякъде, те са идеално упражнение за хора, които трудно отделят време за тренировка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА