21 Февруари, 2017 02:32 1 121 0

Яжте моркови за красота

  • морков-
  • мъже-
  • красота-
  • пигментация-
  • моркови

Зеленчукът може да направи мъжете по-привлекателни за жените

Яжте моркови за красота - 1
Снимка: Shutterstock.com

Мъже, ако искате да сте по-привлекателни за дамите, не е нужно да се потите часове наред в залата за фитнес или да отнемате мястото им пред огледалото, за да се докарате в спретнат вид. Просто хапвайте повече моркови, пише британският в. "Дейли стар".

Учени от университет в Австралия са установили, че жените изпитват по-силно привличане към мъже със специфична пигментация на кожата - жълта или червена. За да си я осигурят, всичко, което представителите на силния пол трябва да направят, е да слагат редовно в чиниите си моркови или други богати на каротиноиди продукти - сладки картофи, домати или тъмнозелени листни зеленчуци като спанак и кейл.

"Известно е, че каротиноидите играят съществена роля в показността с цел привличане на партньори при редица животински видове. Настоящото проучване е едно от първите по рода си, демонстриращо, че същото важи и за хората", пишат изследователите в сп. "Behavioural Ecology".

За целите на проучването мъже са били разделени на две групи. Част от участниците са приемали каротиноиди под формата на добавки, а останалите - плацебо.

След 12 седмици техни снимки, направени преди и след експеримента, са били показани на жени. Специалистите са установили, че участничките оценяват като по-желани и привлекателни мъжете, които са приемали добавки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА