Last news in Fakti

20 Февруари, 2017 17:44 1 740 1

Доматената война в Чили (ВИДЕО)

  • чили-
  • домати-
  • доматената война-
  • фестивал-
  • бой

100 тона домати се превърнаха в снаряди

Доматената война в Чили (ВИДЕО) - 1
Снимки АП/БТА

Тонове домати бяха жертвани за поредна година в Чили, където се проведе ежегодният бой с домати, станал известен като „доматената война“, пише изданието „Бизнес Инсайдър“.

Домакин на тазгодишния, 7-ми подред фестивал, беше чилийският град Килон, където повече от 15 хиляди души се замеряха помежду си с плода.

Доматената война в Чили (ВИДЕО)

Около 100 тона домати, използвани за снаряди в "доматената война", са били предоставени от местни зеленчукопроизводители. Фестивалът се провежда в името на късмета и добрата реколта и всяка година е изпълнен с много веселие и добро настроение.

Местните власти се бяха погрижили за безопасността и чистотата на участниците, като след края на боевете, противопожарните екипи от града и околностите, „загасиха“ участниците с вода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    0 0 Отговор
    Колко шопски,овчарски,гръцки и други салати са похабени!!!!