Last news in Fakti

21 Февруари, 2017 17:04 2 936 0

Запознайте се с жабите, които могат да се поберат върху нокътя ви

  • индия-
  • жаби-
  • нов вид-
  • откриха-
  • нощни жаби

В горите на Индия откриха 7 нови вида жаби, 4 от тях да изключително малки

Запознайте се с жабите, които могат да се поберат върху нокътя ви - 1

Седем нови вида жаби, четири, от които се побират върху монета, бяха открити в региона на индийската планинска верига Западните Гхати, съобщава изданието Seeker.

Всички те принадлежат към рода Nyctibatrachus — по-известен като нощни жаби заради тяхната активност през нощта.

Учените смятат, че тези земноводни произлизат от род, който ни връща към ерата на динозаврите преди 70 — 80 милиона години, пише списание PeerJ.

"С течение на времето, те са еволюирали и са се видоизменили, за да заемат нови ниши в екосистемата и нови местообитания", обяснява водещият автор на проучването, д-р Сонали Ганг, която започва да търси жабите, като част от проекта, който разработва в Университета в Делхи.

"Четири от седемте новооткрити вида са миниатюрни по размер и издават звуци, подобни на звуците на насекомите“, обяснява известния индийски биолог Сатиабхама Дас Бижу, който по време на кариерата си е помогнал за откриването на повече от 80 нови вида земноводни.

Запознайте се с жабите, които могат да се поберат върху нокътя ви


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА