21 Февруари, 2017 19:00 1 866 3

Свещи от цитронела в борба с комарите

  • свещи-
  • комари-
  • зика-
  • цитронела

Свещите от цитронела са чудесни за създаване на настроение, а също така отблъскват комарите. Това е ново заключение, направено на базата на тестове за вещества, отблъскващи насекомите и по-специално онези от вида Зика, причиняващи треска, денга и други заболявания.
На разстояние 1 метър, маслото от лимон и евкалиптовите спрейове държат 60% от комарите надалеч. Останалите продукти имат слаб ефект на отблъскване.
Цитронелата също се използва за борба с кръвопиещите. За да си направите свещ от цитронела се нуждаете от следните продукти:
500 грама соев восък
10 капки масло от цитронела
5 капки масло от евкалипт
фитил за свещ

Разбъркайте пчелния восък на водна баня и към него добавете маслата. Прикрепете фитила и изчакайте да изсъхне. Запалете и се насладете на спокойна вечер без досадните комари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РУМЕН

    1 0 Отговор
    Къде да ги търся тези неща!?
    Най-добре е да се има готов спрей!
  • 2 Ганю

    0 0 Отговор
    Добро утро! Има ги на пазара мноооого отдавна. Но са скъпички.
  • 3 РУМЕН

    1 0 Отговор
    Е , и аз съм купил от аптеката спрей против комари (6-8лв.) , но незная дали е така ефикасен като този бъркоч (не съм чел съставките)!