Last news in Fakti

1 Март, 2017 12:41 2 997 0

Фей Дънауей за гафа на Оскарите: Аз наистина прецаках нещата

  • фей дънауей-
  • оскар-
  • награди-
  • гаф-
  • грешка-
  • най-добър фолм-
  • уорън бийти-
  • черил буун айзъкс

Председателят на Академия Черил Буун Айзъкс попита: Как се случи това?

Фей Дънауей за гафа на Оскарите: Аз наистина прецаках нещата - 1
Снимка АП/БТА

След гафа, който се случи на церемонията по връчването на наградите Оскар в неделя вечер, интернет се пламна, като потребителите изказваха всевъзможни предположения, какво точно накара Уорън Бийти и Фей Дънауей да обявят за фаворит грешния филм.

Прайсуотърхаус Купър — фирмата, която отговаря за пликовете с имената на победители за вечерта — пое цялата отговорност за случилото се, заявявайки, че Браян Кулинан е дал на Бийти грешен плик.

Черил Буун Айзъкс, председател на филмовата академия на САЩ, заяви по време на събитието: "Ужас. Просто си помислих: какво? Какво? Погледнах и видях, как един от представителите на Прайсуотърхаус се качва на сцената и бях озадачен: 'О, не. Какво, какво се случва? Какво би могло да...?' И тогава разбрах. Помислих си: 'О, Боже, как се случи това? Как допуснахме подобно нещо?"

"Аз наистина прецаках нещата", коментира Фей Дънауей пред "Ню Йоркър".

За щастие, вече знаем, че не всичко е било по нейна вина, но въпросите около това, какво точно се е случило, все още остават без отговор.

В интервю за АП Бийти каза: "Чувствам, че би било редно председателят на Академията Черил Буун Айзъкс, публично да се изясни за станалото."

Айзъкс все още не е отговорил на коментара на Бийти.

В първото изявление на Академията се казва: "Ние дълбоко съжаляваме за грешките, които бяха направени по време на представянето на филмите в категорията "Най-добър филм" на снощната церемония. Извиняваме се за всичко и поднасяме искрени извинения на екипите на La La Land и Moonlight, които пострадаха от тази грешка."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА