6 Март, 2017 00:45 1 594 2

Не забравяйте да приемате достатъчно млечни продукти

  • млечни продукти-
  • кости-
  • гръбначния стълб

Американски учени съветват как най-правилно да консумираме млечните продукти - към приема им задължително трябва да прибавим и витамин D. Порталът цитира публикация на специалисти от Харвардския университет в специализираното издание ”The Journal of Nutrition”.

Експертите отчитат факта, че консумацията на мляко и на млечни продукти, като сирена, кашкавали и кисело мляко в зряла възраст, намалява загубата на плътността на костната тъкан. Това е най-видимо в областта на бедрата и на гръбначния стълб. Ефектът е още по-добър, ако хората от споменатата възрастова група приемат успоредно с тези продукти и добавки, съдържащи витамин D, допълва БТА.

Тези биологично активни вещества стимулират усвояването на калция, съдържащ се в млякото и продуктите на негова основа. Този елемент е една от главните градивни структури на костната тъкан. Специалистите са убедени, че съчетаният прием на витамин D с млечни продукти може да подобри качеството на живота на над десет милиона американци на възраст над 50 години. Те са диагностицирани с остеопороза - заболяване, характерно с ниската маса на костната тъкан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мутант

    0 0 Отговор
    Ако искате да се споминете бавно, мъчително-Не забравяйте да приемате достатъчно млечни продукти
  • 2 Йордан

    0 0 Отговор
    Вярно че ще е мъчително, особенно за възрастните хора които по никакъв начин не могат да се очистят. Но онези които заблуждават с подобни простотии...ще се мъчат цяла вечност!