6 Март, 2017 20:00 7 080 3

5 съвета как да направим сватбата фантастична, но евтина

Планирайте сватбата на мечтите си без да пръскате всичките си пари

5 съвета как да направим сватбата фантастична, но евтина - 1

Сватбата е един от най-паметните и важни моменти в живота. Моментът, в който ти и партньора ти се обричате един на друг ще бъде магически без значение как изглежда сватбата, но повечето хора предпочитат това да се случи в някое прекрасно място, с добре планирана церемония пред всичките си близки и любими хора.

За нещастие, в повечето случаи цената на това удоволствие е космическа. Цените на сватбите напоследък са се покачили стремглаво и цената на вашата сватба може да достигне 20 000 лева. Тази прекрасна, мечтана сватба, която сте планирали цял живот може да се окаже твърде екстравагантна за бюджета ви. Все пак има няколко неща, които могат да помогнат на така очаквания ден да остане великолепен и да не струва твърде скъпо.

1. Дръжте списъка с гости кратък, но качествен

Около 50% от разходите ще отидат в празненството, като най-голямата част от тях ще бъде похарчена за храната, напитките, масите, посудата и т.н. Очаквано, дължината на списъка с гости ще определи цената на сватбата ви. Няма как по друг начин да се каже, че колкото повече хора поканите, толкова по-скъпо ще бъде.

Най-добрият начин да държите разходите под контрол е да се замислите кои са хората, с които наистина искате да споделите този ден. Колкото и да ви се иска да поканите 250 човека, стремете се към 100. Това ще ви позволи да търсите по-малко, по-евтино и красиво място, където да празнувате. Може да се възползвате дори от градината или двора на някой приятел или роднина, а това значително ще намали разходите.

2. Вземете декорации на заем

Да намете декорация за една единствена вечер може да ви струва стотици левове. Да заемете някоя и друга декорация от свои приятели или родителите ви, които вече саминали по този път, не струва нищо.

Може да използвате декорации „втора ръка“, тип "направи си сам" и всякакви други неща, които приятелите ви са запазили от своите празници. Внесете малко въображение и ще си създадете сами уюта и красотата, които вашата сватба заслужава без да харчите ужасно много средства за това.

3. Изберете си необичайно място за сватба

Градският парк може да е едно много добро място, защото е поддържано и просторно място, подходящо за церемония и/или празненството след нея. Може да наемете от общината част от парка, която да използвате, а тя ще се постарае да не бъдете притеснявани от случайно преминаващите хора. Друго необичайно място може да е местния художествен или исторически музей или галерия. Обикновено не е твърде скъпо, за да наемете едно такова място за няколко часа или една вечер.

4. Помолете близките и семейството да ви помогнат

Ако имате приятел, който е DJ или от скоро е такъв, помолете го да ви помогне с това на сватбата вместо подарък. Ако имате братовчед с добра камера и оборудване, може да го помолите да бъде вашия сватбен оператор за много по-малък хонорар от обичайните фотографи или да го направи също като сватбен подарък. Имате приятелка, роднина, която е добра в кухнята? Помолете я да ви услужи с уменията си при приготвянето на храната за празника. Възползвайте се от ресурсите, с които вече разполагате в семейството, но се постарайте да не прекалявате. Все пак са семейство и не винаги може да се разчита на професионални резултати.

5. Планирайте според сезона

Всички знаят, че Юни и Юли са най-скъпите месеци за сватби. Най-евтина ще ви излезе сватбата през Януари, Март, Арпил и Ноември. Тези по-хладни месеци идват и със значително по-хладни нощи. Това е начин да спестите от разходите като избягате от вечерната сватба и я направите през деня, когато е най-топло. Сватбеният обяд е доста по-евтин от вечерята.

От страна на декорацията и цветята също е по-лесно. Използвайте сезонни или локално отглеждани цветя, а това пести средства.

Същото се отнася и за храната. Местната и сезонна кухня винаги ще се окаже по-евтин и лесен вариант.

По-пестеливите младоженци не трябва да се притесняват за това, че сватбата им ще е скучна. Напротив! Общите усилия, които полагате за да направите сватбата си уникална ще ви спестят не само пари, но и ще ви донесат уюта и топлината, която сватбените агенти не винаги успяват да уловят, колкото и да са добри в работата си.

Може да имате сватбата на мечтите си без да ви се налага да потъвате в дългове след нея.

Така че, насладете се на планирането и изживейте най-прекрасния ден в живота си с много усмивки и радост!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сватбар

    4 1 Отговор
    Ако се спазят съветите става всичко друго, но не и мечтана сватба. А ако се разпишете в съвета няма да ви струва нищо :)
  • 2 дфгйхдгйх

    4 0 Отговор
    като я отменим
    даже да е 3 по скъпо
    след 10 г все си на кирия
  • 3 Грую

    0 1 Отговор
    Според официалната статистика само една булка на 1000, знаела предварително, че се омъжва за пълен идиот....останалите 999 го разбирали едва след края на сватбата.