9 Март, 2017 15:30, обновена 4 Юли, 2022 16:58 3 467 3

Силата на жената

  • сила-
  • жена-
  • момиче-
  • ted-
  • ева енслър

Прегърнете момичето в себе си

Силата на жената - 1
Снимка: Shutterstock

С поглед, дума, мълчание жената е способна да създава и да разрушава. Благодарение на жените, които искат, мъжете започват да действат.

Авторката на "Монолози на вагината" Ева Енслър в тази вълнуваща реч за TED заявява, че всяка жена носи едно малко момиче в себе си, едно същество, което сме научени да потискаме. Тя разказва трогателни истории за момичета от целия свят, които са преживяли шокиращи събития, свързани с насилие, и които доказват невероятната сила, която се крие във всяка жена.

Вижте видеото (може да заредите субтитри на български език от иконката долу вдясно, която се визуализира след стартиране на видеото):


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    2 0 Отговор
    С поглед, дума и мълчание, влиянието на жените е ограничено само до колкото им се вързват мъжете. За нещо по-трайно, трябва да се полагат усилия, не да се въртят тъпи номера от днес за утре.
  • 2 гост 1

    5 0 Отговор
    Момичета,... Жени..., Момичета..., Жени,...то съвети,то идеи,то филми,то статии ли не са ,то чудо....бълване, бълване вече месеци, години чета статии, гледам филми и само това ...Жената това, Момичетата онова !!! Как никой не се заинтересува за младите Момченца бе за тези бъдещи Мъже...защо си мислите че, на поддрастващото Момче му е лесно да се открие, да се самоопредели и да се ориентира в този объркан съвременен свят или на младият Мъж животът му се поднася на тепсия...пораства и става Симеончо. така ли !?!? Виждате какво става по кварталите ,банди от тинейджери нагли, брутални и освирепели като чакали....някой интересува ли се виждайки този феномен навсякъде по света Париж, Лондон, Москва...някой да отиде да говори с тях, да им се обърне внимание, да се опита да ги разбере, да им помогне да се ориентират в живота....НЕ НАЛИ !!! Не съм Женомразец, обичам Жените но, писна ми да слушам и чета само за това къде ги сърби и кой цвят червило да си сложат...!
    Трябваше някой един ден да го каже, хайде със здраве !!!
  • 3 mediator37

    1 0 Отговор
    С подобни простотии мътят главите на белите жени, а неграмотната маймуна през това време ражда и кърми.
    След десетилетия умувания, съмнения и преоткривания бялата жена ще я насилват маймуни на площада (преди да я заколят). Ние вече ще сме заклани.