Last news in Fakti

10 Март, 2017 11:56 3 183 0

Най-тежката жена в света изгуби 100 от килограмите си

  • жена-
  • колограми-
  • операция-
  • най-тежката жена-
  • индия-
  • елефантиаза-
  • лапароскопична гастректомия

Египтянката, тежаща 500 килограма, се е подложила на специална операция за отнемане на тегло

Най-тежката жена в света изгуби 100 от килограмите си - 1

500 килограмовата египтянката, която бе смятана за най-тежката жена в света, отслабна благодарение на специална операция за редуциране на теглото, съобщи Би Би Си

Операцията, направена в Мумбай, Индия на 7 март, е протекла успешно и сега 37-годишната Амен Ахмед Абдел Ати тежи със 100 кг. По-малко.

Ати страда от заболяване, наречено елефантиаза. То причинява издуване на крайниците и други части на тялото. Египтянката бе подложена на лапароскопична гастректомия — хирургична операция е свързана с изрязване на голяма част от стомаха.

"Пациентката сега се храни с течности, които приема през устата", поясниха лекари от болницата. "Целта пред лекуващия я екип е да бъдат решени всички медицински проблеми, за да може Амен да се върне колкото е възможно по-бързо в Египет, без опасност за живота.“

Семейството ѝ казва, че жената не е напускала дома си от 25 години, тъй като не може да се движи. Когато била едва на 11 години, жената рязко започнала да качва килограми и получава удар, който я приковал към легло. Налага се постоянно майка й сестра й да я носят.

Тя е пристигнала в Мумбай с чартърен полет.

Очаква се следващите месеци, жената да изгуби още килограми.

Най-тежката жена в света изгуби 100 от килограмите си


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА