Last news in Fakti

11 Март, 2017 20:20 2 395 0

Ценните съвети на един ТВ водещ към сина му

Ценните съвети на един ТВ водещ към сина му - 1

Един хонконгски телевизионер и детски психолог пише това писмо, изпълнено с житейски съвети, до сина си. Ето какво гласи то:

Скъпи синко,

Пиша ти това по три причини:
1. Животът , късметът и злощастията са непредвидими: никой не знае колко дълго ще живее. Някои думи е по-добре да бъдат казани рано.
2. Аз съм ти баща и ако аз не ти ги кажа, никой друг няма да го направи.
3. Това, което е написано в личния ми горчив опит, може би ще успее да ти спести много ненужни главоболия. Помни следното, докато растеш в живота.

Не се настройвай срещу тези, които не са добри с теб. Никой не е длъжен да се отнася с теб добре, освен майка ти и аз. Онези, които са добри с теб, трябва да цениш и да си благодарен, но СЪЩО и да си предпазлив, защото всеки има мотив за всяко свое действие. Когато човекът е добър с теб, това не означава, че той наистина те харесва. Трябва да си внимателен, не прибързвай да го разглеждаш като твой истински приятел.

Никой не е незаменим, няма нищо в света, което ти ТРЯБВА да притежаваш. След като разбереш тази идея, ще ти е по-лесно да преминаваш през живота, когато хората около теб вече не те искат или когато загубиш това/този, което/който обичаш най-много.

Животът е кратък. Когато прахосваш живота си днес, утре ще откриеш, че животът те напуска. Колкото по-рано започнеш да цениш живота си, толкова повече ще му се наслаждаваш.

Любовта е преходно чувство и това чувство ще избледнее с времето и с настроението. Ако твоята т. нар. любов те напусне, бъди търпелив, времето ще измие твоите болки и тъга. Не преувеличавай твърде много красотата и сладостта на любовта и не преувеличавай тъгата от разлюбването.

Много успели хора не получават добро образование, но това не означава, че ти можеш да успееш, без да учиш усилено! Каквото знание получиш, това е твоето оръжие в живота. Човек може да премине от дрипите към богатството, но все пак трябва да започне с някакви дрипи!

Не очаквам ти да ме издържаш финансово, когато съм стар, нито пък аз ще те издържам финансово през целия ти живот. Моята отговорност като поддръжник свършва, когато ти порастеш. След това ти решаваш дали искаш да пътуваш с обществения транспорт, или с лимузината си, дали да си богат, или беден.

Ти почиташ думите си, но не очаквай и другите да го правят. Може да си добър към хората, но не очаквай хората да са добри с теб. Ако не разбереш това, ще се окажеш изправен пред ненужни проблеми.

Купувал съм тото фишове от безброй години, но никога не съм спечелил нищо. Това показва, че ако искаш да си богат, ще трябва да си го изработиш! Няма безплатен обяд!

Без значение колко време ще имам с теб, нека ценим времето, с което разполагаме заедно. Не знаем дали ще се срещнем отново в следващия живот.

Татко ти...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА