Last news in Fakti

10 Юни, 2017 20:00 4 355 3

10 въпроса, които всяка двойка трябва да си зададе преди да има деца

  • деца-
  • семейство-
  • връзка-
  • дете-
  • родители-
  • мъж-
  • жена-
  • живот
10 въпроса, които всяка двойка трябва да си зададе преди да има деца - 1

Когато вие и партньора ви решите да имате деца, мечтите за перфектното семейство ще погълнат целите ви дни. Най-вероятно сте чували хиляди пъти как „никой не е готов за бебето, докато то не се появи“. И е вярно. Правенето на бебе е много забавно, но отглеждането му се е доста по-сложен процес. Малкото вързопче е ваше завинаги, както и отговорностите, които идват с него. Мислите ли, че сте готови за тях? Ето няколко въпроса, които ще ви помогнат да стигнете до отговора.

1. Какво ще се случи, ако не мога да забременея веднага?
Може да се обърнете към службите за осиновяване, ако нещата не се случват година след като започнат опитите ви. Въпреки че, почти всички бъдещи родители искат свое биологично дете, трябва да обърнете внимание и на този вариант. Много деца по домовете са лишени от това, което вие можете да им предложите. Не се страхувайте.

2. Как ще издържаме детето?
Издържката на детето е изключително скъпа и родителите трябва да я плануват добре. Може би и двамата работите, но когато се появи бебето единият трябва да остане с него. Двама човек и едно крехко създание трудно могат да се издържат от заплатата на един. Няма да бъде никак лесно, но това ще е постижението на живота ви.

3. Как ще си разпределим отговорностите?
Не е само задача на майката са отгледа детето и да се занимава с всичко, което се касае до него. Поставете нещата така: Ако аз го храня, кой ще сменя памперсите? Все пак детето е плод и от двамата родители и те трябва да се грижат еднакво за него.

4. Знаем ли какъв тип родители ще сме?
Ще бъдете ли от онези стриктни родители, които постоянно бутат децата си към нещо ново? Или ще бъдете като модерните родители, които не се месят в работата на децата си твърде много? Или ще бъдете повече приятели на детето си, отколкото родители? Обсъдете ролите, които ще заемате в живота му и ги наложете, докато е рано.

5. Как завършват споровете ни?
Стигате ли до консенсус без много разправии? Или споровете ви завършват с потрошени чинии, тръшкане на врати и много викове и крясъци? Независимо колко се опитвате, ще ви се случва да преживявате сериозни спорове с детето от време на време. Най-добрият подход в такива случаи е да укротите нервите и да подходите логично. Важно е да създадете здравословна среда, в която детето да изразява себе си без стрес и страх. Подходът може да го издигне като личност или да го съсипе. Бъдете мъдри и грижовни.

6. Смеем ли се често?

Ако отговорът е да, значи сте на прав път. Когато часът е 3:15 сутринта и памперсът мирише отдалече, единственото спасение е смехът. За младите родители будуването цяло вечер е имало друго значение до скоро. Но трябва да се научите да се радвате на всеки момент от живота, защото един ден тези моменти ще са забавен спомен за това колко сте постигнали.

7. Ще свикнем ли с драстичните промени в сексуалния ни живот?
За жалост, с идването на бебето ще има по-малко секс от до сега. Но се уверете, че и двамата сте запознати добре с това какво предстои. Обзалагам се, че гушкането и миризмата на новородено да си струват.

8. От колко помощ се нуждаем, колко дълго и от кого?
Около младите родители гъмжи от баби и дядовци, които са готови да се нанесат в момента, в който вдигнат телефона и им кажат, че се нуждаят от помощ. Родители, поставете границите, независимо колко много искат да помагат баба и дядо.

9. На кого ще оставим детето, ако нещо се случи с нас?
Най-вероятно не искате да си представяте подобен сценарий, но сигурността на бъдещето на детето под формата на документ ще ви даде доста спокойствие за напред.

10. Как ще поддържаме връзката си здрава?
Много е трудно да си щастлив родител, когато с партньорът ти ходите по пръснат конструктор посред нощ, подавате си мръсни памперси, бършете повръщано и т.н. Но дори и по средата на всичко това, трябва да се сещате, че сте двойка. Намерете свой собствен начин, по който да поддържате искрата запалена. Например чрез срещи поне веднъж в месеца; уикенд далеч от децата или дори по час на ден без разговори за деца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Римлянин

    13 1 Отговор
    А ромите по колко си задават?
  • 2 niki

    12 0 Отговор
    Абе, действайте, а като се роди ще си отговорите на тези въпроси. Затова е ниска раждаемостта, защото много се подготвяме. Накрая се оказва, че си остарял.
  • 3 Миташки

    10 0 Отговор
    Децата са най-хубавото нещо на света. Ние имаме две и искаме още едно. Нямате си представа какво щастие е това. На всички пожелавам вместо нова кола и нов апартамент да си родят по още едно дете. А на девойчето написало статията ще кажа да не се бави, а да ражда дечица. Ако не иска да е сама на старини.