Last news in Fakti

15 Юни, 2017 01:44 2 228 1

Ето това е пица! (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • пица-
  • рекорд-
  • гинес-
  • калифорния

Калифорнийци поставиха рекорд за най-дългата пица в света

Ето това е пица! (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Най-дългата в света пица беше изпечена в американския град Фонтана, щата Калифорния, съобщи Lenta.ru.

Дължината на кулинарното произведение беше невероятните 2090 метра.

При поставянето на рекорда участваха няколко десетки готвачи. Те започнаха с готвенето в 7 ч. вечерта и приключиха сутринта на следващия ден. Спонсор беше основателят на фурна за пици Фаш Асвади, който предостави необходимите съставки - сирене, сос и брашно.

Ето това е пица! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кулинарното постижение беше регистрирано от представител на Книгата на рекордите на Гинес, който присъстваше на приготвянето му. На участниците в конкурса беше забранено да изхвърлят продукти, които не са изядени. Цялата останала храна беше дарена на нуждаещи се хора.

Ето това е пица! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ето това е пица! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Предишният рекорд за най-дълга пица беше от май 2016 г. Тогава готвачи от Неапол изпекоха 1854-метрова пица. За приготвянето й бяха необходими над 2 хиляди килограма брашно, 1,6 хиляди килограма домати, 2 хиляди килограма сирене моцарела, 200 литра зехтин и 30 килограма босилек.

Рекорд за най-дълга пица беше отбелязан и през 2015 г. в Милано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    3 0 Отговор
    Много посна бре :)