19 Юни, 2017 08:11 2 928 1

Видеоигрите спасяват мъжете от преждевременна еакулация

  • секс-
  • видеоигра-
  • геймър-
  • еякулация
Видеоигрите спасяват мъжете от преждевременна еакулация - 1
Снимка: Shutterstock

Видеоигрите спасяват мъжете от преждевременна еакулация, но това се дължи на намаления интерес към секса при запалените геймъри, твърдят изследователи от Университета Сапиенца в Италия.

Учените направили проучване сред 396 мъже на възраст от 18 до 50 години, които отговаряли на въпроси за интимния им живот, пише dailymail.co.uk. Над две трети от анкетираните се оказали геймъри.

От техните отговори станало ясно, че мъжете, които всеки ден се отдават на видеогрите в продължение на един час, по-рядко страдат от преждевременна еякулация. Според специалистите обаче това не е толкова хубаво. По-скоро заради игрите при мъжете намалява интереса към секса. Съответно в интимния им живот има по-малко страст.

Освен това възможно е загубата на сексуалното желание и намаляването на риска от преждевременна еякулация да е предизвикано от това, че при играенето геймърите отделят много допамин - хормон, който е свързан с удоволствието.

Изследователите предполагат също, че някои видеоигри влияят на интимния живот повече от други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шляхтиц

    3 1 Отговор
    Госпожо Маринова, напишете най-на края нещо смислено. Престанете с тези измишльотини! С най-добри пожелания Шляхтиц.