Last news in Fakti

25 Юни, 2017 16:39 56 820 37

Най-голямата тайна на цигарите

  • цигари-
  • тайни-
  • съставки-
  • здраве-
  • смърт
Най-голямата тайна на цигарите - 1
Снимка: Shutterstock

Добре известна истина за цигарите е, че те са вредни и могат да причинят много заболявания и дори рак. Това, което много хора не знаят е, че тютюневата индустрия крие тайни, от които ще останете шокирани. Ето списък на някои от най-големите тайни на цигарите.

- Има повече от 600 съставки и 4000 химикали в само една цигара. Те съдържат катран, никотин, амоняк, формалдехид, DDT, арсен, бутан, ацетон и др.

- Пушенето е причина за повече от 400 000 смъртни случаи всяка година само в САЩ. Статистически погледнато, над 10 милиона души са починали от цигари през последните 20 години.

- Дори и тези, които в продължение на десетилетия пушат може да излекуват тялото си, когато престанат да пушат. Вашето тяло има способността да започне процес на "поправяне" в рамките на една секунда от последната цигара. Всичко, което ви е необходимо, е просто решимост.

- Когато за първи път оставите цигарите кръвното налягане и сърдечният ритъм се нормализират, така се намалява и нивото на въглероден окис.

Ако мислите, че електронните цигари са безопасни, не сте прави. Те са пълни с токсини и химикали, които вместо да ви помогнат да спрете да пушите, толкова повече ви насърчават, пише здравният сайт zdrave.to. Най-добрият съвет е да откажете цигарите. Вашето тяло ще ви бъде благодарно.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БББ

    62 24 Отговор
    В БГ пушат като комини

    Коментиран от #31

  • 2 benji

    47 36 Отговор
    Ние вярно сме тъпаци дето пушим, а ти си много "умен" дето ядеш полезни кренвирши марули без нитрати и т.н.т.
    И ние ги ядем и пушим, ама не обиждаме.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Иванов

    6 15 Отговор
    нагли терористи увредиха милиарди хор аи природата с тежко канцерогенни опаковки на цигари с режещи хологрмани скенери монтирани нарочно маскирани като бандероли..вижте Джеймс КОуми в КОнгреса .Готвят проникваща особенно жестока инвазия на тежко въоръжена черно космическа армада.Всеки хвърлен пакет с е ползва за целеуказване и увреждане на биосферната охрана
  • 8 Shmeker

    36 9 Отговор
    Аз пуша само след секс. Целия пуша
  • 9 armi

    37 13 Отговор
    Който не пуши и не пие,здрав ще умре,арменска поговорка....въпросът е в количеството,всичко в крайности е вредно....😀
  • 10 явор

    28 10 Отговор
    Който не пие и пуши ,здрав ще умре ..арменска поговорка.Така че ,всичко с мярка
  • 11 ГОСТ

    15 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: - Има повече от 600 съставки и 4000 химикали в само една цигара. Те съдържат катран, никотин, амоняк, формалдехид, DDT, арсен, бутан, ацетон и др.

    ЯКООООО !!!!!!!!!!!!!
  • 12 фонзи

    32 30 Отговор
    Ай стига глупости бе - най възрастния починал човек на планетата ЗЕМЯ беше заклет пушач !!!!!!!! Почина на 148 години !!!! Ааааа нещо да кажете - не ви чувам !!!!!!!!!!!!! То като не пушете ще доживеете до 100 години щото !!!!!!!!!! АЙ СТИГА СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ПУШАЧИТЕ И СИ ГЛЕЙТЕ РААОТАТА !!!!!
  • 13 един

    27 17 Отговор
    Е то пък ако не бяха пушачите да измират, сега света щеше да е пренаселен и да се чудим къде да се денем човек върху човек. Така поне има естествен подбор- който няма мозък и пуши, умира и се разкарва от света навреме.

    Коментиран от #15

  • 14 Калигула

    11 11 Отговор
    .....И според именника на българските ханове,Авитохол е живял 300 години.Той едва ли е бил пушач.

    Коментиран от #16

  • 15 МНОГО

    13 7 Отговор

    До коментар #13 от "един":

    Ти щото имаш много мозък и ще си ВЕЧЕН нали ?Как не се сетихме по рано !!!!

    Коментиран от #28

  • 16 ХАНКУ БРАТ

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "Калигула":

    Няма как да знаеш БРАТ
  • 17 Крум

    3 7 Отговор
    Прочетете Посланието на Йоан, после коментарите си, после пак Посланието, и дано ви просветна.

    Коментиран от #18

  • 18 Алфа Ромео

    18 5 Отговор

    До коментар #17 от "Крум":

    Като ша казваш нещо казвай го докрай, кво са праиш на интересен, къде да го търсим тва послание.... Заглавието на статията е пълна тъпня, къде е тая голяма тайна, това се тръби от сума ти години.
  • 19 НЕразбирач

    19 17 Отговор
    Пушете и мрете, щом толкова ви е акъла, слабохарактерни! Специални "поздрави" на простите "к0чки", дето вместо друго да лапат, лапат по 20 - 30 цигари на ден, а после ще раждат и ще дават "пример" на поколенията. А като шфирате - с едната ръка цигарката, а с рамото крепим телефончето до ухото, а после станало ПТП, оти няма кой да внимава в пътната обстановка и да гледа наоколо!
  • 20 Romeo

    16 10 Отговор
    Няма нито едно реално изследване което да потвърждава, че електронните цигари са вредни или пълни с токсини. Електронните цигари имат три съставки : Пропилен гликол, глицерин и течен никотин. Трите съставки се съдържат в много продукти и храни които всеки използва всекидневно.
  • 21 Romeo

    13 3 Отговор
    Не че нещо, но лекичко ми намирисва, че някоя тютюнева компания си е платила на Факти за последната част на статията. Това си е редовна практика на тютюневите компании дори и извън България.
  • 22 ЕРОЛ

    23 10 Отговор
    Аз предлагам никой да не пуши пие прави секс и да не яде нитрати и гмо.може и да не диша защото финните прахови частици са по опасни и от цигарите и да станем като батериите да се зареждаме от слънцето.лошото е че НАСА сподели че няма да има слънце цели 15.дни от 15 до 30 ноември.тогава температурите ще паднат до минус 200.и всички ще измрем.така че пийте и пушете краят е близо имате време до ноември.има няма. Четири месеца.ха наздраве.
  • 23 Алън Кар

    7 8 Отговор
    Има една книга , която смятам че е помогнала на доста хора , с достатъчно смелост да признаят , че имат пробле.
    Казва се "Лесният начин" от Алън Кар
    И колкото и смешно да ви звучи , че една книга ще ви накара да спрете да пушите.... Повярвайте!
    Аз съм на 28 години и пушех от 12 годишен.
    След много мъчех се в продължение на 10 години да ги откажа по какви ли не начини , тъй като знаех , че те убиват .....и това е доказано.
    И аз като повечето хора се смях когато чух за тази книга.Повече от 3 години смятах че е смешно да повярваш че една книга ще ти помогне да се откажеш от вредния навик.Подигравах се на човекът от когото чух за книгата .

    Започвах да я чета многократно и все ми се струваше глупава и спирах след 30-40 стр. .
    Докато един ден не стигнах до 3 кутии на ден и си казах "Повече от 20 години тази книга съществува...Аз ли съм единствения глупак който не вярва в нея ..."
    И така .... прочетох книгата...За моя изненада (както и на всички около мен) спрях да пуша ОТ РАС.Малкото хора от обкръжението ми имащи смелостта да ми повярват Не Пушат от години като мен.
    Така че съветвам всеки , който не е навирил гордо нос че е пушач... вслушайте се ако не в мен , то в милионите на които книгата е помогнала.....Успех на всички
  • 24 Чеп

    13 12 Отговор
    Пушачите са е.аси смръдливите съсдания...
  • 25 гост

    17 10 Отговор
    Пушачите са най-наглото племе! Винаги имат аргументи в своя защита и не се усещат колко са смешни и жалки. Пуша от една година след 20 г.без цигари и е време да ги откажа отново, макар да е все по-трудно. Всичко е в главата, наричам го автотренинг. По този начин ги отказах преди години, само трябва желание. Успех!
  • 26 ЗдравоСловен

    13 4 Отговор
    Целата Мара втасала, та се фанахме пак в цигарите. Не се притеснявайте. И за непушачите има "избран" набор от болести, от убава, по-убава. Все от нещо се мре.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 един

    8 12 Отговор

    До коментар #15 от "МНОГО":

    Поне не сея смрад около себе си и не съм зависим от някаква си жалка цигара, която ако не изпуша и не мога да мисля за нищо друго. Муахахахахахахахахахаха
  • 29 професора

    11 2 Отговор

    До коментар #27 от "Познатия":

    Напротив, кака ни Вени постоянно ни учи, че секса е здравословен колкото може повече, тъй че недей да увърташ. Правете секс на поразия, само не пушете. Друг е въпроса, че 10% от инфарктите в света са по време на секс в напреднала възраст. Ама какво пък, като ще се мре, поне да си го набутал до дъно...
  • 30 Истината

    10 6 Отговор
    Аз пуша електронна цигара от две години и мога да кажа, че това за тях са пълни глупости. От както минах на тях не миришат на цигари, не се задъхваме, дишам с цели гърди, нямам вече кръвно и ускорен пулс. На месец с 20 лв течност си изкарвам преспокойно месеца. От 1800 лв на година, сега давам едва 500 лв., а не съм се лишил от това удоволствие. Около 250 за течности, а останалите за консумативи за устройството. Това е. Вейпинга е бъдещето, пушенето убива!
  • 31 БАЙ ШИЛЕ

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "БББ":

    Направо като д'ръти циганки на битак !!!
  • 32 Пушач

    3 2 Отговор
    Моля бъдете конретни и аргументирани относно твърдението : Публикувано във факти.бг: Ако мислите, че електронните цигари са безопасни, не сте прави. Те са пълни с токсини и химикали, които вместо да ви помогнат да спрете да пушите, толкова повече ви насърчават, пише здравният сайт zdrave.to. Най-добрият съвет е е да откажете цигарите. Вашето тяло ще ви бъде благодарно. Иначе се превръщате в носители на информация с невярно съдържание. ЗАЩО? Остава въпросът...
  • 33 Хаха

    9 5 Отговор
    Ще пушаааа колкотоо си искамммм
  • 34 Боко Тиквоча

    6 10 Отговор
    Ей, келеши! Пушете, тровете се, колко си искате! Пушех ги тия г .. н а 36 год. От 1 год. съм чист и е . а, като младо магаренце!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ТМВ

    2 0 Отговор
    До коментар#34
    След 36 години пафкане си чист ама някой друг път...!
    Ще се изчистиш след още толкова ама ако си жив....
  • 37 Pompev

    0 0 Отговор
    Emu kvo,ima vreme choveka,v pensionna vuzrast e chist