1 Юли, 2017 08:31 5 667 1

Джин с тоник - тайното оръжие за борба с алергиите

  • джин-
  • джин с тоник-
  • сенна хрема-
  • алергии-
  • полени-
  • облекчава-
  • симптони-
  • имперски колеж-
  • учени-
  • проучванепитие

Изследователи от Имперския колеж в Лондон са провели подробно изследване

Джин с тоник - тайното оръжие за борба с алергиите - 1
Снимки: shutterstock

Джинът с тоник може да облекчи симптомите на сенна хрема. Това твърдят учени от лондонския Имперски колеж в ново изследване. Тази новина може би е накарала много хора да се усмихнат и да тръгнат към близкия магазин, защото страдащите от неприятното състояние, което се обостря от реещите се из въздуха полени, не са един или двама.

С настъпването на пролетта, освен топлото, слънчево и приятно време, се появяват и досадните полени, които принуждават алергичните хора да стоят затворени през повечето време, за да не обострят симптомите на своята алергия. И макар сбогуването със студената зима да е приятно за повечето хора, за много други този момент е доста мрачен, именно защото не могат да се порадват истински на пролетта. Оказва се обаче, че не е нужно да е така.

Джин с тоник - тайното оръжие за борба с алергиите

Вместо да избягват продължителния престой на открито, страдащите от сенна хрема просто могат да посегнат към една разхлаждаща чаша джин с тоник. Този съвет дават британски специалисти, провели щателно проучване върху въздействието на джина, пише в. Daily Star.

Резултатите от това ново проучване, направено от изследователи от лондонския Имперски колидж, показват, че джинът с тоник може да облекчи симптомите на сенна хрема.

Откритието е изненадващо, тъй като консумацията на спиртни напитки обикновено влошава хроничните алергии. Причината се крие в два химикала, налични в алкохола — хистамин и сулфити. Те често се откриват в тъмните напитки като червено вино и бира, поради което е добре страдащите от сенна хрема да ги избягват.Джин с тоник - тайното оръжие за борба с алергиите

Безцветните спиртни напитки обаче като цяло са с по-ниско съдържание на хистамин, а джинът в частност почти не съдържа сулфити заради начина, по който се дестилира.

Специалистите напомнят, че откритието не е причина хората, страдащи от сенна хрема, да започнат да се наливат с джин с тоник. Алкохолното питие няма да ги излекува, но чашка или две могат да облекчат вгорчаващите живота им симптоми.

Джин с тоник - тайното оръжие за борба с алергиите


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кучето шаро

    3 0 Отговор
    тудена ракия със студен таратор . Лекува рак на белия дроб и други раци !