2 Юли, 2017 20:07 7 303 1

7 кратки истории за силата на съдбата

  • история-
  • притча-
  • разказ-
  • съдба-
  • живот-
  • любов
7 кратки истории за силата на съдбата - 1
Снимка: Shutterstock

Няма случайни неща! Или никое добро не остава ненаказано! Мога да продължа с клишетата и заучените фрази, но те не са толкова интересни, колкото историите от истинския живот, които ги доказват. Ето ги и тях:

Научих нещо невероятно! Когато бях в четвърти клас, трябваше да подаряваме цветя на учителите преди лятната ваканция и аз носих огромен скъп букет. Трябваше да го дам на учителката ни, но... тя беше зла и нечестна! Затова го подарих на чистачката. На следващата година тя вече не дойде на работа. И сега, 9 години по-късно, мой приятел ми каза, че тя му е съседка, и по онова време се е зарадвала толкова много, че е напуснала работата си в училището и е започнала собствен бизнес. Той каза, че аз съм и дал надежда.

***

„Не мога да срещна съдбата си без грим.“ Винаги си казвах това, докато не паднах в банята и не си счупих крака на две места. Попаднах в спешното с полуизбръснат крак, полулакирани пръсти, облечена в пуловера на баба ми и с никакъв грим. Срещнах се със съдбата си там: мъж със счупена ръка и полуобръсната брада. Вече 5 години сме заедно.

***

Една нощ чух как нещо пада в хола. Беше книга. Падна от полица и се отвори на страница, на която пишеше „Как да свалим килограми.“ Накара ме да се замисля.

***

Веднъж отидох на клуб с приятел. Седях на бара, когато един мъж се доближи до мен и ми каза „Да отидем къщи? Ще ти покажа моята миеща мечка.“ И преди са се опитвали да ме свалят, но това е първият път, в който някой ми казва такова нещо. Заинтригува ме и се съгласих. Когато той отвори вратата, там имаше истинска миеща мечка, която бягаше към него, за да го посрещне! Накратко: от няколко месеца живеем заедно: аз, мъжът и миещата мечка.

***

Бях в автобуса на път към изпит и изведнъж чух глас в мен да казва „Слез на тази спирка, отиди до кафето и направи комплимент на някого там.“ Помислих си, че е пълна глупост. Отивах на изпит! Автобусът спря, нещо в мен превключи и слязох. Отидох до кафенето наблизо и започнах да обикалям между масите като пълна откачалка. Спрях пред един мъж и му казах, че има прекрасна усмивка. Той беше шокиран. Почти се разплака. Накара ме да седна до него и ми разказа, че семейството му е починало в катастрофа преди месец. Не е можел да се справи с това и си е мислил да се самоубие. В онзи момент се е молил „Боже, ако съществуваш и аз трябва да продължа да живея, дай ми знак.“ И тогава се появих аз.

***

Преди пет години изхвърлих балон с вода през балкона и уцелих едно момиче, което минаваше отдолу. Вчера научих, че това е била жена ми. Ние се срещнахме преди три години. Тогава тя е отивала на среща с мъж, който е щял да и предложи, но някакъв идиот хвърлил балон, пълен с вода отгоре и, затова тя трябвало да се прибере, за да се преоблече. Гаджето и счело това за ясен знак, че не трябва да и предлага брак и скъсал с нея. Преди пет години провалих сватбата на жена си! Много се гордея с това!

***

В университета си падах по едно момче толкова много, че чак бърках фантазиите си с реалността. Мечтаех си как се срещаме и после заживяваме щастливо заедно. Толкова се бях вманиачила, че след една коледна ваканция отидох до него, целунах го и му казах колко ми е липсвал. Той изглеждаше толкова объркан, а аз осъзнах на каква глупачка съм се на правила. Извиних се и избягах. Той ме подгони, каза ми, че не разбира какво е било това, но не му пречи да продължи от там, от където спрях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vulpes

    7 0 Отговор
    Добре е,има забавни моменти. Статията ми харесва повече от тези на колежката ти Вени,където пише само за секс и изневери...