7 Юли, 2017 16:11 4 938 1

Колко змийска отрова може да понесе човешкото тяло?

  • змии-
  • отрова-
  • змийска отрова-
  • доброволно-
  • приема-
  • имунитет-
  • антитела

Мъж редовно се инжектира със змийска отрова, за да придобие имунитет

Колко змийска отрова може да понесе човешкото тяло? - 1
Снимка: shutterstock

Колко смелост и колко безразсъдство е нужно да притежава човек, за да реши доброволно да се трови? Тим Фриде е един от онези хора, които силно вярват в принципа, че онова, което не те убие те прави по-силен, пише сайтът за любопитни новини Bored Panda.

Безработният мъж, който преди това е бил служител във фабрика, е страстен почитател на змиите, особено на отровните.

Решен да стигне по-близо до любилите си студенокръвни, мъжът решава, че трябва да развие имунитет към отровата им. Ето защо Тим започва да си бие инжекции с малки и силно разредени дози змийска отрова, които постепенно увеличава. Сред смъртоносните течности, които той приема в тялото си има такива, извлечени от едни от най-опасните змии на планетата.

Той твърди, че до момента в организма му има отрова от повече от 100 вида змии, сред които е и тази на черната мамба, която може да убие човек за по-малко от 20 минути.

С експериментите си мъжът иска да докаже, че хората могат да придобият защита срещу смъртоносни субстанции, като постепенно излагат организма си на тяхното влияние.

Всеки път, когато си инжектира отрова, организмът му произвежда по-голямо количество антитела, които елиминират опасното вещество.

Тим се надява, че опасните му експерименти ще помогнат на науката и медицината да разработят ефективна противоотрова.

"Всяка година от ухапвания от змии умират 125 000 души", изтъква Тим, като допълва: "Вярвам, че чрез моите собствени изследвания ще успея да създам здрава основа за създаването на нов вид ваксина".

За сега Тим все още е жив, макар неведнъж да е бил приеман в болница в тежко състояние. Отровите понякога предизвиквали силни алергични реакции, друг път раните му не можели да заздравеят по естествен начин, а по тялото му се виждат десетки белези от змийски зъби. Той обаче никога не е бил на ръба на смъртта, което го е амбицирало още по-силно да продължи с опасните експерименти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никъв мъж не е тоя

    15 0 Отговор
    Ако се беше оженил за добруджанка от силистренските села, щях да го призная, а тоя си инжектира просто отрова от влечуги... Аматьор, читър!