Last news in Fakti

14 Юли, 2017 20:00 9 378 1

Не позволявайте на хората да се държат по тези начини с вас

  • съвет-
  • урок-
  • списък-
  • мъдрост-
  • съвети-
  • отношение-
  • лъжи-
  • връзки-
  • връзка-
  • семейство
Не позволявайте на хората да се държат по тези начини с вас - 1

Често чуваме, че хората се отнасят към теб така, както ти се отнасяш към тях. Затова тук сме събрали списък с неща, които не трябва да позволявате на другите да правят. Това значително ще подобри живота ви.

Карат ви да се срамувате заради външността и предпочитанията ви. Трябва да отбележим, че щом се отнася за дрес код или маниери, то трябва да спазвате правилата. Но ако някой коментира негативно дрехите ви, вида ви или избора ви на половинка, не го извинявайте. Не сте виновни за нищо и не дължите обяснение на никого. Помнете, че онези нагли хора най-вероятно нямат нищо друго интересно в живота си.

Принуждават ви да избирате между кариерата и личния живот. Това се случва често, на работа и вкъщи. Но няма закон, който да ви задължи да изоставите семейството си заради работата или обратно. Затова не трябва да се поддавате на напрежението и от двете страни и да давате цялото си време само на едната. Комуникацията и с двете страни, както и доброто управление на времето ще ви помогнат да се справите и да внесете баланс.

Решават вместо вас. Възможно е майка ви и баща ви да познават живота по-добре от вас, но това не им дава правото да взимат вашите решения. Това е вашият живот. Вие ще поемете и последствията от решенията си, така че имате право сами да ги вземете. В крайна сметка, по-добре е да си щастлив, но не много известен дизайнер, отколкото богат адвокат, който не може да излезе от депресия.

Връзки, които ви правят нещастни. Веднъж някой се пошегува: „Винаги плачеш, защото си във връзка? С кого се срещаш: с човек или с лук?“ Не ви съветваме веднага да скъсате, ако партньорът ви ви дразни. Но ако животът без този човек е по-лесен, тогава се замислете защо сте заедно.

Постоянно подвеждане. Не извинявайте системните лъжи, които ви пробутват близките, приятелите или партньорът. Ако решите да продължите връзка, в която липсва доверието, тогава кажете на отсрещната страна, че знаете всичко и че не ги съдите. Не е ваша работа да променяте този човек: вие можете само да го подкрепите. Но знайте, че ако някой наистина ви обича и цени, той няма да ви лъже по такъв начин.

Депресия на работното място. За нещастие, много хора са принудени да толерират липсата на уважение от колеги и шеф. Ако се намерите в такава ситуация, се запитайте дали наистина имате нужда от тази работа, за да търпите такова унижение. Не се колебайте да се борите за правата си и не се страхувайте да отговорите на атаките по уважителен начин, за да не падате на нивото на „нападателя“.

Физически и емоционален тормоз. Няма оправдание за тези две неща. Вашата безопасност е на-важното нещо и не трябва да сте с човек, който ви причинява подобен тормоз. Имате пълното право да прекъснете всички контакти с насилника си и да подадете сигнал за него.

Непрекъснат контрол. Ако някой контролира всяко ваше действие, независимо дали това са родители, приятели, партньор, това не винаги означава, че тях ги е грижа за вас. Всеки има нужда от лично пространство, а взаимоотношенията са невъзможни без взаимно доверие. Ако оставите нещата така, това може да доведе до пълна тирания.

Осъждат ви, че не сте „перфектни“. Съвършенството е мит. Наистина, идеите за „перфектното дете“, „истинския мъж“ или „момичето на мечтите“ са в умовете на почти всички, но това не дава правото на никой да превъзпитава хората, които обича. Не се поддавайте на манипулациите на другите, които държат на това вие да се променяте, за да им се харесате. Тези промени не гарантират, че те ще ви обичат повече. Не трябва да си заслужите любовта на някого. Ако някой истински го е грижа за здравето ви, тогава се вслушайте в съветите му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АГЕНТ ТЕНЕВ

    9 1 Отговор
    МНОГО Е ТРУДНО ДА СЕ РАЗБЕРЕШ С ТАКИВА ХОРА.....

    ЕГОТО Е ИЗВОР НА ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ...