Last news in Fakti

18 Юли, 2017 00:20 2 654 2

Край на късите полички при голфърките

  • голф-
  • жени-
  • къси поли-
  • дрескод-
  • деколте

Дълбоките деколтета също ще се санкционират оттук нататък

Край на късите полички при голфърките - 1
Снимка: Facebook

Женската професионална голф асоциация (LGPA) въведе нов дрескод при спортистките, според който им се забранява да носят дрехи с дълбоки деколтета, гамаши и/или къси поли. Всяка състезателка, която дръзне да наруши тези правила, трябва да е готова за глоба в размер на 1 000 долара. Ако пък провинението се повтори, глобата ще се удвои.

„Новото правило ще помогне на състезателките по голф да представят себе си като професионалистки и ще създаде повече позитивен образ за нашата игра“, смята Дейли-Донофрио от отдела по комуникация на асоциацията.

Решението предизвика редица критики, а някои медии дори го заклеймиха като "дискриминация на жените по външен вид“. Мнозина смятат, че с новия "консервативен" дрескод нивото на интерес към женския голф ще рязко ще секне.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ааа

    11 2 Отговор
    Що направо не прескочите тая фаза и директно да мините на буркини и фереджета ?
  • 2 Шаран БГ

    6 1 Отговор
    Аз предлагам нов "дрескод" - плажни бикини !! И монокините вършат работа, ама някой неща много ще се люлеят - не че ще се откъснат и паднат.Долната част е хубаво да бъде тип"прашки"- за еднократна употреба.Удобно, хигиенично и естетично . Да се канят за публика най-вече мужкарци от Персийския залив. Може / по изключение/ и абонати на Централния софийски затвор !