21 Юли, 2017 18:25 2 408 0

Слон с червени уши бе сниман в Индия (ВИДЕО)

  • слон-
  • червени уши-
  • пигментация-
  • индия-
  • национален парк-
  • утаракханд-
  • резерват корбет
Слон с червени уши бе сниман в Индия (ВИДЕО) - 1
Снимки: Ягдеоп Райпут

Този слон сякаш знае, че говорим за него, защото ушите му пламтят в огненочервен цвят.

Животното с червени уши е било заснето от индиец в резервата "Корбет" в щата Утаракханд, пише британският вестник Daily Mail.

Въпреки че изглежда странно, този цвят на ушите на най-големия сухоземен бозайник, не е нещо необичайно за слоновете. Той се дължи на естествената пигментация и се появяват при някои животни, макар и рядко.

Снимките, които се появиха в интернет са били направени от Ягдеоп Райпут по време на екскурзията му до индийския национален парк.

Слон с червени уши бе сниман в Индия (ВИДЕО)

"Поради естествената пигментация някои слонове имат червени уши", обясни пред местните медии 56-годишният банков чиновник от Ню Делхи, който въпреки познанията си за слоновете бил удивен от гледката.

Слонът предизвиква голям интерес сред посетителите на резервата. Освен необичайния си вид, той бил и много дружелюбен и търпелив и позирал пред фотоапаратите и камерите на удивените туристи.

Мъжките слонове са единаци. Те посещават стадото от време на време, за да затвърдят позицията си в йерархията и да намерят партньорка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА