26 Юли, 2017 22:03 2 026 3

Възможно ли е да научиш чужд език за 15 часа? (ВИДЕО)

  • език-
  • чужд езук-
  • babbel

Усвояването на език винаги е било трудно. Но какво ако може да научим непознат за нас език в рамките на 15 часа? Новото приложение за мобилни устройства, Babbel, ни предлага точно това. Въпросът е – наистина ли е възможно да овладееш особеностите на трудни езици като френския, испанския, италианския и особено немския за толкова ограничено време.

Ново университетско проучване реши да даде отговор на този въпрос. За целта се сформирала група от трима – Джена, Джордан и Деб – абсолютни начинаещи в сферата на испанския език. Всеки от участниците на групата трябвало да премине целия 15-часов курс на Babbel. Но това не било истинското предизвикателство – след като завършили курса, тримата били подложени на купища предизвикателства, чиято главна цел била да се установи нивото на езика им.

По време на първото предизвикателство участниците на проучването се озовали в супермаркет. Тяхната възложена задача се състояла от две части – първо Джена, Джордан и Деб трябвало да намерят испаноговорещ продавач, а след това трябвало да го попитат къде могат намерят съставките, нужни за направата на тяхното любимо ястие, като през абсолютно цялото време трябвало да говорят на испански.

В края на състезанието, участникът с най-много правилни съставки, щял да бъде победител в кръга.

Изненадващо, участниците показали огромно ниво на разбиране и успели да намерят по-голямата част от нужните съставки, водейки се от упътванията на продавачите.

След като преминали през първото предизвикателство, състезателите се отправили към втората си мисия: трябвало да посетят танцов клас по фламенко, преподаван изцяло на испански, като на края на занятието били задължени да представят специфична хореография. Това предизвикателство имало за цел да изпита уменията за слушане и разбиране на участниците, както и способността им да задават въпроси.

Всички състезатели се справили невероятно, а тяхната инструкторка, Татяна, останала крайно впечатлена, както от езиковите умения, така и от танцовите движения на Джена, Джордан и Деб.

Третото премеждие било най-трудното от всички. Участниците трябвало да отидат на сляпа среща с испаноговорещ непознат човек, като се опитат да избегнат неловката тишина.

Отначало обстановката била доста неловка, но с времето Джена, Джордан и Деб се отпуснали и си прекарали страхотно с временните си партньори.

От проучването станало ясно, че Babbel, в действителност може да доведе до изключително задоволителни резултати, но вероятно ще са нужни малко повече от 15 часа за пълното усвояване на чужд език.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 бабилон

    4 1 Отговор
    И колко време, ще го помнят тоя език ?
    Скоро, ще пуснат електронни транслейтъри на живо да не си задръствате мозъчните файлове ;)
  • 3 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Глупости на търкалета! Колко са били годишни ? Какво е нивото им на образование - важно е, колко ти е къдрав мозъка - за това се ходи даже и в Университет ! И третото /"бабилон" го е написал/- за колко време ?? Иска се и дарба- Господ трябва да ти е дал !! Много ми е сладък анекдота за английския лорд, който се обзаложил за един лек автомобил "Форд" със Геле, че ще вземе Вуте у Англия и за две години ще го направи изряден джентълмен със великолепен английски язик ! Геле твърди , че вълк и шоп не се опитомяват ! След две години във Трън Геле получава телеграма от мъгливия Албион със следният текст : " Одите си го узмите шопу. Е..м ти форду ! Лорду "