Last news in Fakti

28 Юли, 2017 06:00 3 965 0

Бразилски трюфел. Да ви е сладко!

  • трюфел-
  • бразилия-
  • бразилски трюфел-
  • десерт-
  • рецепта-
  • готвене-
  • шоколад

Бразилският трюфел е местен деликатес, създаден през 1940 г. Съставките на десертът включват кондензирано мляко, какао на прах, масло и шоколадови пръчици, за да се покрие външния слой.

Историята на произхода на бразилските трюфели е придружена от няколко противоречия. Най-разпространената версия е, че десертът е измислен в Бразилия след края на Втората световна война (1939-1945). През това време прясното мляко и захарта са били рядкост и хората открили, че смесицата между кондензирано мляко и какао е изключително вкусна.

Ето как и Вие да си направите сами бразилски трюфели:

Нужните съставки:

3 супени лъжици обезсолено масло

400 грама подсладено кондензирано мляко

4 супени лъжици какао на прах

1 чаена лъжица ванилов екстракт

За украсата може да използвате всичко от натрошени ядки до захарни пръчици.

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото на слаб огън в средна по размер тенджера. После прибавете кондензираното мляко и какаото. Получената смес се бърка непрекъснато за около 10-15 минути, докато не стане гъста и блестяща и не започне да се отдръпва от дъното.

2. Прибавете ваниловия екстракт и отново разбъркайте добре. След това изсипете сместа в плоска чиния и я оставете да се охлади за поне 1-2 часа.

3. След като сместа се охлади, ръцете се намазват с обезсолено масло и се оформят топчета, колкото орех, като се овалят в декорация по желание (оригиналната рецепта е с шоколадови пръчици).

4. Готовите трюфели могат да се поставят в малки хартиени формички за бонбони или мъфини.

Разбира се, съществуват множество разновидности на този десерт. В долното клипче може да видите четири от тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА